Girona

Futbol

Sense rematar

El Girona encara no va poder oficialitzar l’arribada de Marc Muniesa, que ja va passar la revisió mèdica i fins i tot va estar a Montilivi

El club continua a l’espera de reforçar la plantilla en gairebé totes les línies

El Girona continua encallat amb molts fronts que no s’acaben de resoldre. Tal i com reconeix el director esportiu del Girona, Quique Cárcel, el club gironí s’està trobant amb un mercat de fitxatges feroç i complicat, cosa que ha provocat que les noves incorporacions hagin arribat amb comptagotes i que encara en quedin una mitja dotzena per firmar quan falta poc més d’una setmana per a l’inici de la lliga. “Ens han caigut primeres opcions, però hem de tenir en compte que som el Girona i lluitem amb clubs molt potents d’aquí i d’Europa. És difícil lluitar contra els altres pressupostos, però estem en l’elit i hem de portar jugadors de qualitat per fer un equip il·lusionant”, explica Cárcel, que tot i així té plena confiança en acabar configurant una plantilla amb cara i ulls per encarar amb garanties l’històric debut a la primera divisió.

Muniesa, a Girona

Ahir havia de ser el dia que el Girona anunciés l’arribada del central lloretenc de 25 anys Marc Muniesa, una notícia que finalment no es va produir però que s’hauria de fer oficial en les properes hores. L’acord estava pendent dels últims serrells, i fins i tot el futbolista ja havia passat la revisió mèdica i es va deixar veure per les instal·lacions de Montilivi, però l’Stoke City va decidir frenar l’operació a mitja tarda. El motiu va ser que el club anglès encara no havia tancat del tot el fitxatge de Bruno Martins Indi (Porto), que ha de ser el relleu de Muniesa a l’Stoke. Tot i així, s’espera que al llarg del dia d’avui es pugui desencallar tot plegat per a la cessió de Muniesa al Girona.

Instants abans que l’Stoke deixés l’operació en stand by, Cárcel havia parlat sense embuts sobre l’interès del Girona per Marc Muniesa, tot i que també va avisar de la dificultat per tancar un fitxatge d’aquestes característiques. “Muniesa és un jugador excel·lent que el conec des de fa molt de temps i hi ha hagut interès des del minut 1, perquè s’adapta molt bé al perfil de central esquerrà que volem. Però és un jugador que sabem que és molt difícil de portar pel seu cost, perquè no ens podem comparar amb els pressupostos amb els quals treballen a Anglaterra, que fan que els jugadors siguin gairebé inaccessibles. És un treball de desgast nostre i d’ell de voler venir, que és la clau de tot plegat. Esperem que tot acabi bé, però dependrà de diferents factors, no només de nosaltres”.

Tot i així, Cárcel i els seus ajudants saben que el temps el tenen en contra i que encara tenen una feinada al davant: que la direcció esportiva del Girona encara espera reforçar la plantilla en gairebé totes les línies excepte la porteria.

EL DIRECTOR ESPORTIU DEL GIRONA, QUIQUE CÁRCEL

Ens han caigut primeres opcions, però hem de tenir en compte que som el Girona i lluitem amb clubs molt potents d’aquí i d’Europa
És difícil lluitar contra els altres pressupostos, però estem en l’elit i hem de portar jugadors de qualitat per fer un equip il·lusionant

LA JUGADA

Per Muniesa hi ha interès des del minut 1 perquè s’adapta molt bé al perfil de central esquerrà. Esperem que tot acabi bé
L’Stoke City està a l’espera de firmar Bruno Martins Indi (Porto) abans de cedir Muniesa al Girona

Olivas, Eloi i Ramalho, pendents

Un altre dels temes que té sobre la taula la direcció esportiva del Girona és el de solucionar el futur de Kiko Olivas, que continua integrat en la dinàmica de grup, tot i que en un principi se li va comunicar que no entrava en els plans per al nou projecte a primera divisió. Olivas té contracte i altres pretendents rere seu, però a dia d’avui no està clar com acabarà el serial. “A Kiko se li va dir que no es quedaria, no hem arribat a un acord però s’hi està treballant. Estem molt contents de com treballa, s’està guanyant un respecte i veurem què passa, però no puc parlar de si continuarà o no”, explica Cárcel, que també es va referir a Eloi i Ramalho, dos jugadors que tampoc tenen la continuïtat del tot garantida: “Vaig parlar amb tres jugadors que estaven en aquesta situació, Sandaza, Ramalho i Eloi. Sandaza ha marxat i dels altres dos fins que no s’aclareixi tot no podem dir si hi seran o no. Però n’estem contents i tenen possibilitats”.

Els carrils i l’atac, vitals

Segurament on el Girona té més feina acumulada per reforçar la plantilla és en la davantera i els carrils. Pel que fa a l’atac, l’equip només compta amb Cristhian Stuani i Marlos Moreno i la direcció esportiva té pensat incorporar una o dues peces més que assegurin una quantitat de gols suficient per no patir més del compte. D’altra banda, el Girona també està intensificant els esforços en reforçar els carrils, una posició clau en el sistema de joc utilitzat per Pablo Machín. A la dreta hi poden jugar Maffeo i Aday, que també pot actuar a l’esquerra, com Carles Planas, ara lesionat. Aquí el club s’està trobant amb moltes dificultats per portar de tornada jugadors com ara Mojica (Rayo) o Clerc (Osasuna), amb clàusules molt altes. També encaixaria David Juncà (Eibar), que no té el lloc garantit a l’Eibar. “Tenim mancances en el carril esquerre, crec que fan falta jugadors i esperem solucionar-ho aviat”, comenta Quique Cárcel.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)