Pretemporada

El gol tampoc no es presenta a Olot

Versió novament pobra del Girona, amb poca capacitat per generar perill i sense veure porteria per quarta vegada en set partits

L’Olot, ben situat sobre el camp, va mantenir a ratlla el rival i fins i tot va gaudir d’alguna oportunitat

Machín va donar el partit sencer a nou dels onze jugadors gironins

olot 0 girona 0

GIRONA:Bounou; Ramalho, Andrés Romero, Kiko Olivas; Maxi Villa, Aleix Garcia, Carles Planas (Sergi Álamo 46’); Granell, Portu; Boulaya (Andzouana 60’) i Kevin Soni OLOT:Ginard; Blázquez, Jose, Barnils, Bigas (Micaló 83’); Abel Solé (Masó 12’), Héctor Simon (Oriol Pujadas 83’), Pedro (Roger Vidal 64’); Guzmán (Alfredo 64’), Marc Mas (Alberto Toril 75’) i Nacho Pérez (Uri Santos 83’). ÀRBITRE:Barceló Roca.T.G.: cap.T.V.: cap.PÚBLIC:1.250 espectadors al municipal d’Olot.

La pretemporada és per posar la màquina a punt i fer proves i més proves. És l’excusa perfecta per relativitzar els problemes i per no fer volar gaires coloms. Però a mesura que s’acosta l’hora de la veritat, també és el moment de començar a extreure alguna conclusió. I, en el cas del Girona, les sensacions que ara mateix transmet el conjunt de Machín no són bones. L’Olot, en canvi, té motius per estar més satisfet per com se’n va sortir contra un rival que jugarà dues categories per sobre seu. El 0-0 va ser el resum perfecte d’un partit espès en què les defenses van estar correctes i els atacs, sobretot el gironí, deficients. Ja són set partits i un parell de problemes considerables: el gol (quatre zeros com una catedral) i els triomfs (només un contra l’Oldham, l’equivalent a un 2a B).

Poca arribada

Machín va donar el partit sencer a nou jugadors perquè d’aquí a una setmana la gran majoria ja hauran d’estar en òptimes condicions per aguantar 90 minuts a tot drap. Només va dosificar Carles Planas, que ha estat aturat un parell de setmanes ben bones per una lesió; i Boulaya, que té els genolls encara delicats i sembla estar lluny de la plenitud física. El Girona no va exercir ni de bon tros un domini absolut respecte a l’Olot. És més, durant moltes fases de la primera meitat els garrotxins van aconseguir la iniciativa. De feina en va tenir més Ginard que no pas Bounou, que pràcticament no va tocar cap pilota compromesa en els 90 minuts. El porter olotí, en canvi, va treure amb la punta dels dits un xut de Portu (9’) i va estar ràpid de reflexos en un de Granell (29’) en l’acció més elaborada del Girona, amb intervencions prèvies de Kevin Soni i Maxi Villa. L’altre xut perillós de la primera part va ser de Boulaya i es va escapar per pocs centímetres (26’).

No es va animar gaire el partit en el segon acte, amb un Girona que no va trobar en cap moment la clau per entrar dins l’àrea. No va tenir futbol en les tres quartes parts de camp i quan la pilota va arribar als puntes, tant Soni com Andzouana van voler fer una mica la guerra pel seu compte. Per les bandes, Álamo va arribar ben poc a la línia de fons i Maxi Villa va infiltrar-se bé però no va estar fi en la centrada. De fet, els principals avisos dels visitants van arribar des de la llarga distància i els míssils de Granell (71’) i Aleix Garcia (73’) van topar amb una excel·lent resposta de Ginard.

Defensivament, el Girona va patir poc. Mas (53’) i Hèctor (65’) no van tenir el punt de mira precís en dues rematades des de la frontal. L’acció més destacada dels olotins va ser un contraatac amb participació d’Alfredo, Hèctor i Nando que va acabar amb una centrada enverinada a la qual Marc Mas no hi va arribar per ben poc (73’). En els últims minuts, el Girona va exercir un domini territorial però alhora estèril, amb ben poca malícia i la sensació que ni jugant dos dies seguits hauria vist porteria.

EN DEFENSA

Partit controlat al darrere pel Girona i amb Bounou com un espectador més

EN ATAC

Inofensius a dins l’àrea, els gironins només van inquietar amb xuts de lluny

A Reus, amb l’onze cantat i sense els del Peralada

El Girona jugarà avui al camp del Reus (20 h) el segon partit en menys de 24 hores, i seguint el guió d’ahir, Pablo Machín donarà noranta minuts a la majoria de jugadors. L’onze presenta pocs dubtes i el més normal és que jugui Iraizoz sota els pals; Alcalà, Bernardo i Muniesa en la defensa de tres; Maffeo i Planas (és possible que tingui 45 minuts i els altres els jugui Aday) en els carrils; Pere Pons, Borja García i Douglas Luiz al mig del camp; i la parella Stuani i Marlos a dalt. El que sí està clar és que Machín aprimarà la llista de convocats i ja no s’endurà cap dels jugadors del Peralada que podrien tenir participació, avui, contra el Llagostera (Maxi Villa, Andrés Romero, Soni, Andzouana i Álamo).