Barça B

Retorn amb el peu dret

Barça B. El filial blaugrana s’estrena amb un triomf de prestigi a Valladolid gràcies a l’encert del Choco Lozano i Cardona en el primer temps i a la capacitat de sofriment que va tenir després

VALLADOLID 1 BARÇA B 2

VALLADOLID:Masip; Javi Moyano (Hervías, 46’), Guitián, Deivid, Nacho; Cotán (Lusimi, 46’), Borja Fenrández; Antoñito, Míchel (Mata, 72’), Iban Salvador; i JoséBARÇA B:Varo; Tarín, Fali, Martínez, Miranda; Busquets, Ruiz de Galarreta, Vitinho (Carles Pérez, 68’); Aleñá, Choco Lozano (David Concha, 85’) i Marc Cardona (Dani Morer, 79’)GOLS:0-1 (27’) Choco Lozano. 0-2 (37’) Marc Cardona. 1-2 (52’) Iban SalvadorÀRBTIRE:Pulido Santana (col·legi canari).T.G.:als locals Nacho, Antoñito i Luismi; i als visitants Ruiz de Galarreta i Carles PérezPÚBLIC:7.115 espectadors

En el seu retorn a segona divisió, el Barça B tenia un repte majúscul: aconseguir puntuar al José Zorrilla amb un equip de circumstàncies. Les lesions, i els problemes derivats d’una planificació caòtica que ha fet que Gerard hagi hagut de treballar amb una plantilla infinita, van fer que el filial blaugrana no afrontés la primera cita del curs amb totes les garanties. Aquest bloc, però, té quirats. I el Valladolid encara és verd. El resultat de tot plegat va ser una victòria treballada, d’aquelles que et permeten afrontar la temporada amb la moral reforçada. Els blaugrana van encarrilar el triomf amb els gols del Choco Lozano i Cardona en el primer temps i, després, en la segona part, van saber patir, van defensar bé, i es van assegurar la victòria tot i encaixar un gol de l’hospitalenc Iban Salvador en el minut 52.

El Barça B tenia molt clar què tocava fer. Estava fora de casa, en un escenari d’aquells que imposen i contra un dels aspirants a l’ascens. Els de Gerard, en canvi, són un equip jove, en construcció i que tot just ahir tornava a la categoria. Amb aquests rols, els de casa van tenir la pilota i els visitants el bon criteri d’esperar i intentar-ho amb paciència però per la via directa. I l’estratègia va sortir de meravella. Així, després d’algunes aproximacions tímides dels dos equips i d’un avís de Vitinho, amb un xut llunyà aprofitant una pilota robada pel Choco a Masip, va arribar el gol blaugrana.

El 0-1 va ser una exhibició de virtuts del Barça B. I de defectes del Valladolid. En una acció col·lectiva, Ruiz de Galarreta va posar la pilota al carril de Tarín, ahir lateral dret accidental. El capità va incorporar-se a l’atac, va desfer-se del defensa i va assistir el Choco. Passada perfecta que el davanter hondureny, sol com un mussol, no va desaprofitar. Era el minut 27 i el partit pintava bé. Però encara va pintar millor deu minuts després. El mateix Choco va desfer-se de la defensa amb una finta meravellosa i va servir en safata el 0-2 a Marc Cardona, que esperava a l’altre costat. El lleidatà, en perpetu estat de gràcia, va tornar a celebrar un gol. 0-2 i cap als vestidors.

Sofrint moltíssim

El Valladolid va sortir com una moto després de la represa. Així, el Barça B va continuar cedint la possessió, però, a diferència de la primera part, va perdre el control del partit. Els blaugrana es van veure desbordats i l’equip local de seguida va escurçar la diferència gràcies a una rematada a plaer d’Iban Salvador, lliure de marca. Amb l’1-2 el Valladolid es va esperonar encara més, i va tocar patir moltíssim, ja que el bloc de casa va acaparar tot el perill. Per sort, Alberto Varo ahir va tenir una nit inspirada i va frustrar tots els intents del Valladolid, que no va deixar d’intentar-ho fins al minut 95.

Tres fitxatges en el primer onze de Gerard López

En el primer onze de l’equip la temporada del retorn a segona divisió, Gerard va apostar per barrejar jugadors que ja coneix molt bé de l’etapa a segona B, alguns fitxatges i també futbolistes encara juvenils. D’entrada, el tècnic vallesà va alinear sis homes que ja eren al filial la temporada passada: Varo, Tarín, Martínez, Fali, Aleñá i Marc Cardona. De fitxatges arribats aquest estiu, en canvi, només n’hi havia tres: els mitjos Ruiz de Galarreta i Vitinho, i el davanter Choco Lozano. Gerard va voler apostar també per dos jugadors juvenils: Miranda –el lateral esquerre Samu Araujo arribava al partit amb problemes físics– i Oriol Busquets. Aquest darrer, de fet, ja ha fet tota la pretemporada amb el Barça B. En el segon temps, d’altra banda, van entrar dos jugadors de la casa més: l’extrem Carles Pérez i el lateral dret Dani Morer, i va debutar el fitxatge David Concha.