Reus

futbol

derbi tarragoní

El malastruc continua

Postderbi. El Reus, que el curs passat va fallar més de la meitat dels penals, ja ha desaprofitat la primera oportunitat des dels onze metres, que li hauria donat el triomf contra el Nàstic

Els penals van ser una de les creus del Reus la temporada passada. En va xutar set i només en va transformar tres, menys de la meitat. De moment, en la present campanya, el malastruc continua, perquè ja ha desaprofitat la primera oportunitat que li ha sorgit des dels onze metres.

David Querol semblava molt decidit i ple de convicció quan va agafar la pilota diumenge, en el minut 80 del derbi contra el Nàstic, amb 1-1 al marcador, després que Ricardo Vaz forcés un penal en una jugada de molt talent. Un cop la pilota plantada als onze metres, amb el porter Dimitrievski concentrat i tot l’estadi, inclosos els 300 seguidors del seu exequip, el Nàstic, expectant, la responsabilitat va pesar al reusenc, que va xutar fluix i va veure com el porter macedoni li endevinava la intenció i atrapava la pilota. Així, el Reus va perdre una oportunitat molt clara per aconseguir els tres punts en el derbi, i es va haver de conformar amb l’empat. Després del partit, el tècnic, Aritz López Garai, lamentava l’errada: “És l’ocasió més fàcil en futbol, perquè ets tu contra el porter, amb la pilota aturada i sense oposició. La sensació que ens queda és que hem tingut una ocasió molt important per decantar el partit, sobretot perquè era en els minuts finals.”

La temporada passada, no es pot dir que el Reus trobés a faltar els cinc punts que hauria pogut aconseguir si hagués transformat els quatre penals fallats. Hauria patit menys en la recta final i potser hauria pogut aspirar a cotes més ambicioses, però les errades des dels onze metres no van restar mèrit a la gran temporada de l’equip.

Van ser quatre els futbolistes del Reus que van fallar des dels onze metres la lliga passada. Jorge Díaz va xutar alt contra l’Almeria, tot i que el Reus va acabar guanyant (1-0). El porter del Mallorca, Cabrero, va aturar el penal de Miramón en un partit que acabaria en empat (1-1). Edgar Hernández va xutar alt en el temps afegit un penal que hauria donat un punt al Reus a casa contra el Girona (1-2). I, finalment, Ricardo Vaz, després de repetir un llançament que a la primera havia entrat, va xutar fora contra l’UCAM en un partit que va acabar sense gols (0-0). Edgar Hernández, contra el Getafe en la primera volta (1-1) i en la segona (1-1) i Jorge Díaz a Sevilla (0-1), sí que van estar encertats. La temporada passada, David Querol no va xutar cap penal, tot i que sí que és un futbolista que en altres temporades havia executat algun llançament des dels onze metres. En l’inici de la nova campanya, Querol ha tingut alguns problemes físics i es va perdre el debut a Lugo. Contra el Nàstic va sortir en la segona part.

LA LLIGA PASSADA

El Reus va fallar quatre dels set penals xutats, que li haurien donat cinc punts més

PORTER ENCERTAT

Dimitrievski va aturar el penal de David Querol, que el curs passat no en va xutar cap

El Nàstic trenca la tendència del curs passat

L’errada de David Querol des del punt de penal va ajudar que el Nàstic aconseguís puntuar al camp del Reus i trenqués la dinàmica de la temporada passada, en què l’equip roig-i-negre es va imposar per la mínima en els dos partits de lliga entre els dos equips. Anteriorment, el Nàstic era l’habitual dominador dels derbis del Camp de Tarragona.

Després d’una derrota i un empat, el Nàstic buscarà la primera victòria dissabte contra l’Sporting. Ho haurà de fer sense el porter macedoni Dimitrievski i el lateral dret georgià Kakabadze, convocats per les seves seleccions i que també es perdran el duel de copa del dimarts següent contra el Lugo.