Nàstic

Qüestió de desencert

Copa. El Nàstic cau eliminat contra el Lugo en la primera eliminatòria després de fallar tres penals en una tanda desafortunada. Els 120 minuts van ser igualats, poc vistosos i amb ocasions repartides

nàstic 1 (1) lugo 1 (3)

NÀSTIC:Perales; Suzuki, Carlos Blanco (Xavi Molina, 59’), Perone, Javi Jiménez; Zahibo, Gaztañaga; Tete Morente, Juan Muñiz (Omar Perdomo, 88’), Juan Delgado (Stéphane Emana, 73’); i Manu Barreiro.LUGO:Roberto; Pedro (Luis, 86’), Josete (Iriome, 76’), Miquel, Luis Ruiz; Sergio Gil, Azeez; Guille Donoso, Sergio Díaz, Campillo (Polaco, 81’); i Escriche.GOLS:1-0 (5’) Manu Barreiro. 1-1 (20’) Guille Donoso.PENALS:Manu Barreiro, gol (1-0). Sergio Gil, gol (1-1). Perdomo, fora (1-1). Polaco, gol (1-2). Perone, atura Roberto (1-2). Sergio Díaz, gol (1-3). Javi Jiménez, atura Roberto (1-3).ÀRBITRE:Varón Aceitón.T.G.:als locals Juan Muñiz i Gaztañaga, i als visitants Escriche i Luis.T.V.:al tècnic visitant Francisco Rodríguez.PÚBLIC:3.121 espectadors.

El Nàstic es va acomiadar ahir de la copa tot just començar després de perdre en la tanda de penals contra un Lugo molt més encertat des dels onze metres. Si el partit havia de servir al Nàstic per refer-se de la golejada de dissabte passat contra l’Sporting, els grana hauran de buscar la dosi de moral i confiança que necessiten divendres al terreny de joc del Cadis.

No va ser un bon partit del Nàstic, al qual va faltar continuïtat i convicció. I això que el començament no va ser dolent, amb els jugadors connectats i directes. Així, van protagonitzar una llarga jugada ofensiva que va començar a la dreta amb una centrada de Tete Morente des de la línia de fons i que va acabar a l’esquerra. Allí, Javi Jiménez, el millor dels grana, va fer una assistència al primer pal que va rematar, avançant-se als centrals, Manu Barreiro a gol (5’). Poc després, una altra jugada amb els mateixos protagonistes i una gran rematada del davanter al travesser (13’). De mica en mica, però, el Nàstic va perdre velocitat i verticalitat, i li van començar a faltar idees. A més, en els primers atacs del Lugo van aflorar molt ràpidament els nervis en la rereguarda grana. I, en un córner mal rebutjat, Guille Donoso va engaltar la pilota a la frontal i va superar Perales (20’). Ara era el Lugo el que controlava el partit, tot i que sense fer res de l’altre món en atac. El Nàstic, lent i previsible, tampoc, més enllà d’un córner assajat que Suzuki va rematar sobre un bosc de cames.

Javi Jiménez era el que donava més aire als grana, i seva va ser una de les accions més destacades del segon temps. Va anar avançant des de l’esquerra i, com que no li sortia ningú al pas ni hi havia ningú a la rematada, va acabar dirigint-se a la porteria i va xutar amb poc angle. Roberto estava atent (56’). Les ocasions de gol eren escasses, però repartides. A l’altra àrea, l’omnipresent Javi Jiménez va rebutjar enganxat al pal la rematada de Campillo després d’un córner (66’). En el tram final del partit, el Nàstic semblava més interessat a evitar la pròrroga, ja que va augmentar la intensitat, i Barreiro i, sobretot, Molina amb una rematada de cap que el porter visitant va atrapar sobre la línia (79’), van estar a punt de fer gol. També va ser clara l’última ocasió dels 90 minuts, ja en l’afegit, quan Sergio Gil va completar una bona jugada ofensiva de l’equip visitant amb un xut des de molt a prop que Perales va rebutjar a córner (93’). La pròrroga només es va animar en el tram final, quan Barreiro, gràcies a una centrada de Morente, i Omar Perdomo, amb una paret i un xut desviat, van buscar el gol. Entremig, un contraatac de l’equip visitant també hauria pogut ser decisiu. Perales, però, va desviar el xut d’un ràpid Polaco. Els penals eren, per al Nàstic, l’última oportunitat per acabar amb bones sensacions un partit gris. Però ni així. Perdomo, Perone i Javi Jiménez van fallar els llançaments i al Lugo només li’n van caldre tres per passar eliminatòria.

ELS VESTIDORS

L’evolució és positiva respecte a dissabte. L’ambient de després no era de funeral, com dissabte. Pot ser el punt d’inflexió
El penal llançat per Barreiro ha estat espectacular. Els altres els hem xutat molt malament
Lluís Carreras
entrenador del nàstic

Perales manté la titularitat també en la copa

Lluís Carreras va mantenir José Perales, que va ser titular en la lliga contra l’Sporting, en l’equip inicial en el duel d’ahir, en detriment de Bernabé Barragán, fitxat en teoria per ser la competència de Stole Dimitrievski, des de la setmana passada i fins demà concentrat amb la seva selecció. Carreras, però, ha preferit per als dos partits Perales, que el curs passat jugava al filial. El partit va suposar també el debut com a titulars de Zahibo –recuperat del tot de la lesió que l’havia tingut sense jugar fins ara– i Tete Morente i Carlos Blanco.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)