Girona

PACO NIETO

Ex jugador del Barça i del Girona

“Veure el Barça de Messi i companyia a Montilivi és molt gros”

Amb el Barça 1 temporada
Amb el Girona 2 temporades

Paco Nieto (Baza, 28-08-1948) es va formar al planter del Barça, on va arribar amb16 anys. Va debutar amb el primer equip amb 20, i després d’una etapa de quatre cursos al Rayo Vallecano va tornar a Catalunya per jugar amb el Manresa i el Girona.

Una etapa com a jugador del Barça i una altra a Girona. Què recorda del seu pas pel primer equip blaugrana?
Al primer equip hi vaig estar en l’època d’Artigas com a entrenador, i hi havia Fuster, Zabalza, Zaldúa, Reixach... Era el curs 1968/69. Van ser tres partits sencers, contra el Dépor, el Còrdova i el València. Tenia 20 anys i recordo molts nervis a l’inici del primer partit, però al minut 5 ja em va passar. Després del Barça vaig marxar al Rayo Vallecano, on vaig estar quatre temporades. Després dos més al Manresa i cap a Girona.
Quan va ser l’etapa al Girona?
Van ser les temporades 1976/77 i 1977/78, amb Xavi Agustí d’entrenador, i va ser una època molt maca. Vam jugar a la tercera divisió, quan era la tercera categoria del futbol estatal.
Es podia imaginar un Girona-Barça a primera divisió?
No, i ho parlo amb molta gent i crec que ningú s’ho podia arribar a imaginar. És molt gros, el que està passant. Demà veurem el Barça de Messi i companyia a Montilivi. El Girona mereix no només el suport de la ciutat, sinó de tota la demarcació perquè el projecte a primera es pugui mantenir molts anys.
Veu el Barça favorit?
El Barça haurà de treballar per guanyar a Montilivi, com ho hauran de fer tots els equips de la lliga que juguin a Girona. Crec que no serà un camp fàcil per a ningú. El Girona és un equip que, com dèiem a la meva època, té mossegada, pressiona molt i es veu una plantilla amb moltes ganes de fer bé les coses. Estan fent un bon inici de competició i també destacaria el paper que està fent l’afició a casa, que crec que no està sent de deu sinó de vint.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)