Girona

Instal·lats al primer nivell

El Girona ha corregit la falta d’instal·lacions amb una connexió amb el PGA, on la plantilla esmorza i dina cada dia

La relació creixerà amb la construcció de dos camps fets a mida per als entrenaments que haurien d’estar a punt a finals d’any

Tip d’anar amunt i avall, el Girona tenia claríssim que l’arribada a primera divisió havia de servir també per deixar de voltar camps d’arreu de la demarcació. Feia falta una seu més fixa per als entrenaments, però també una mena de centre neuràlgic on la plantilla es pogués reunir i hi pogués fer els àpats, cada cop més controlats. Lluny encara de l’anhelada ciutat esportiva, el club s’ha espavilat a corregir les mancances. Va reconstruir el camp de futbol de Riudarenes, on s’entrena habitualment, i està pendent de tenir dos camps més de primer nivell al PGA, que s’ha convertit en la seu que trobava a faltar l’entitat per a l’activitat diària del primer equip.

Amb el vistiplau

La relació va néixer quan el Girona, que buscava llocs per entrenar-se, es va assabentar que el PGA incloïa uns camps (amb altres instal·lacions i serveis) en un projecte d’ampliació. L’entesa va ser ràpida, i es va decidir separar el projecte dels camps –en un pla d’actuació específic– per accelerar l’obra. La comissió d’Urbanisme acaba de donar el vistiplau a la construcció dels camps, amb la qual cosa l’Ajuntament de Vilobí d’Onyar ja podrà tramitar la llicència d’obres. La idea és accelerar la construcció perquè els camps estiguin a punt a final d’any. Seran camps fets a mida per al Girona, de gespa híbrida –dos camps grossos i un de dimensions reduïdes–, i amb un edifici de mòduls al costat, de serveis per al primer equip. El Girona paga un lloguer per a la utilització de les instal·lacions, però les inversions les assumeix el PGA.

Punt de trobada

Al resort del PGA, amb unes instal·lacions de luxe i clients d’arreu del món, la plantilla del Girona hi està citada cada dia, tot i que encara no hi hagi construïts els camps. Amb l’alimentació controlada de manera minuciosa pel dietista Sergi Mateo, els jugadors esmorzen plegats al PGA, abans d’anar-se’n a Riudarenes a entrenar-se. Un cop acabada la sessió, tornen a Caldes, on també dinen. De fet, alguns dels jugadors que ha fitxat el Girona aquest estiu ja no se’n mouen, perquè s’han instal·lat a viure als habitatges que hi ha al complex. El Girona també ha fet al PGA la majoria de presentacions oficials dels jugadors i la trobada dels nous propietaris, Ferran Soriano i Pere Guardiola, amb els mitjans de comunicació.

TOT ENDAVANT

Urbanisme aprova el pla d’actuació que permetrà la construcció dels camps

LA RELACIÓ

El Girona paga lloguer per l’ús de les instal·lacions, i el PGA assumirà les inversions

PER AL GIRONA

El PGA ja volia fer camps, però ara seran de gespa híbrida i amb un edifici de serveis

HI FAN VIDA

Els jugadors del Girona van cada dia al PGA i n’hi ha alguns que s’hi han quedat a viure

Una de les alternatives per a la ciutat esportiva

X.M.

La construcció de dos camps de futbol per als entrenaments del primer equip a les instal·lacions del PGA no esvaeixen, de cap manera, les intencions del Girona d’acabar construint una ciutat esportiva. És un projecte molt més ambiciós, perquè la idea és tenir entre sis i vuit camps. Els propietaris del club van explicar, precisament en una trobada al PGA, que aquesta és una de les alternatives per ubicar-hi la ciutat esportiva. No seria, en cap cas, a la mateixa zona on es construiran de manera imminent els dos camps. En qualsevol cas, el PGA ha ampliat de 200 hectàrees a 500 les seves instal·lacions, i tindria espai per a la joia de la corona del Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)