nàstic

Exhibició en un polvorí

Nàstic. Els grana surten de la zona de descens per primer cop en tot el curs gràcies a una golejada contra el Còrdova, que va aguantar la xiulada del seu públic des d’abans de començar

còrdova 1 nàstic 5

CÒRDOVA:Kieszek; Fernández, Edu Ramos, Joao Afonso, Pinillos; Jovanovic, Aguza, Javi Lara, Jaime Romero (Alfaro, 73’); Markovic (Galán, 81’) i Sergi Guardiola (Jona, 57’).NÀSTIC DE TARRAGONA:Dimitrievski; Kakabadze, Xavi Molina, Perone, Javi Jiménez; Omar (Tete, 52’), Gaztañaga, Tejera, Abraham (Eddy, 73), Barreiro i Uche (Delgado, 63’).GOLS:0-1 (1’) Uche. 0-2 (15’) Uche. 1-2 (19’) Sergi Guardiola. 1-3 (80’) Kieszek, en pròpia porta. 1-4 (82’) Barreiro. 1-5 (93’) Barreiro, de penal.ÀRBITRE:Pérez Pallás.T.G.:Als locals Sergi Guardiola, Edu Ramos, Kieszek i Fernández; i als visitants Gaztañaga, Dimitrievski i Delgado.PÚBLIC:9.672 espectadors a l’Arcángel.

El Nàstic està aprofitant el moment. El conjunt grana va aprofitar el seu estat de forma i el fet que el Còrdova està immers en una depressió per golejar-lo. I aquest triomf li dona el dret de dormir tota la setmana fora de la zona de descens per primera vegada en tot el curs. El públic de l’Arcángel va xiular al seu equip des de la presentació –quan va sortir el tècnic barceloní Luismi Carrión al camp– i va rebre la primera garrotada en forma de gol d’Uche en el primer minut. A partir d’aquí, l’estadi va ser un polvorí, agreujat per la màxima efectivitat del Nàstic, que va insistir en la ferida de l’equip rival fins que el va liquidar.

Tot i jugar fa tres dies, Rodri va apostar per mantenir la columna vertebral, amb Barreiro i Uche liderant l’atac. El binomi ja va donar resultats en el primer minut perquè el nigerià va avançar el seu equip després d’una passada en profunditat del gallec que es va endur gairebé tot el mèrit del gol en fabricar la jugada.

Mateixa idea

El Nàstic va continuar insistint i, un quart d’hora més tard, de nou Uche va aprofitar un refús del porter Kiszek a un xut de Barreiro per fer el segon.

Rodri tampoc va canviar gens ni mica la idea i el Nàstic va tornar a ser un equip que pressionava a dalt. Tot i això, l’errada en la sortida la va cometre l’equip grana, que va perdre una pilota decisiva en l’última línia i li va donar el gol mastegat a Sergi Guardiola assistit per Markovic.

A partir del minut 20, i havent passat la tempesta de gols, el partit es va tranquil·litzar i es va veure un esquema lògic pel resultat del joc. El Còrdova intentava treure’s la pressió futbolística del rival i la psicològica del seu públic, que s’estava acarnissant, i va provar de moure la pilota amb criteri. Amb aquesta intenció, però, no va arribar a la porteria de Dimitrievski excepte en un gol ben anul·lat per l’àrbitre assenyalant fora de joc a Markovic. Al final del primer temps, Uche va fer el que hauria d’haver estat el seu tercer en el compte particular (i cinquè en dos partits), però l’àrbitre també el va anul·lar.

Més efectivitat

El segon temps va començar amb un xut de falta desviat de Tejera des del balcó de l’àrea i amb els moments més insistents dels de Carrión, ara que el públic els havia deixat de xiular. De fet, els locals van estar a prop del gol en rematades de Jovanovic i Jona. Però a mesura que passaven els minuts, i quan el Nàstic va fer entrar Tete en el terreny de joc, el partit s’anava decantant cap als visitants. I el gol de la sentència va passar a ser una qüestió de temps. Aquests van arribar en un penal fallat per Tete mateix i que Kiszek es va acabar introduint a la seva porteria i en un doblet de Barreiro, el primer després d’un deliciós driblatge i el segon en un altre penal provocat per Tete que el davanter va convertir en l’últim minut.

LUISMI CARRIÓN, AMB UN PEU I MIG A FORA

Només un miracle podrà salvar Luismi Carrión al capdavant de la banqueta del Còrdova. Si l’entrenador barceloní ja arribava discutit a l’enfrontament contra el Nàstic, el resultat sembla la seva condemna final. Abans del joc, la premsa local havia publicat que el consell d’administració ja tenia preparat el seu substitut en cas que perdés contra els grana. Miguel Ángel Tena és el més ben situat. I ahir va haver d’aguantar l’esbroncada abans de començar de la seva afició, crits de “«Carrión, dimisión»” durant tot el joc i fins i tot un petit enfrontament amb el seu jugador Sergi Guardiola, quan el davanter va marxar substituït.
És una victòria que ens ha de donar moral per creure en el projecte, perquè en altres partits també hem merescut sumar més