Girona

Passos endavant sense fer gaire soroll

El rival. El Deportivo s’ha reforçat per construir una plantilla dissenyada per aconseguir la permanència sense els patiments d’última hora dels darrers cursos

El conjunt gallec és un dels equips que haurà de lluitar per evitar la zona de descens. La seva esperança, però, és aconseguir-ho sense patiments, després que els últims anys hagi hagut d’esperar a les últimes jornades per salvar-se. Per fer-ho possible l’equip de Riazor s’ha reforçat aquest estiu amb jugadors de renom i qualitat.

Fitxatges contrastats

La principal incorporació del Deportivo aquest estiu ha estat el retorn de Lucas Pérez, que la temporada passada va fitxar per l’Arsenal i aquesta ha tornat a Riazor en qualitat de cedit. Els 17 gols que va marcar la temporada 2015/16 avalen el punta corunyès, que s’ha d’erigir en la principal arma ofensiva d’un equip que el curs passat va dependre en excés de la inspiració d’Andone. De moment, però, el rendiment de Lucas Pérez no ha estat l’esperat, perquè només ha marcat un gol (en la victòria 2-1 contra el Getafe).

A banda del de Lucas, el Deportivo ha viscut dos grans retorns amb l’arribada d’Adrián, que després d’un pas poc afortunat pel Porto torna sis anys després a l’equip on va explotar, i Fede Cartabia. D’altra banda els gallecs també han incorporat peces importants a la defensa (Schär) i al mig del camp (el mateix Fede Cartabia, Fede Valverde i Bakkali).

Bona matèria primera

Després de les incorporacions d’aquest estiu el Deportivo disposa d’una plantilla compensada que destaca sobretot per la qualitat dels jugadors que té al mig del camp –s’han quedat peces clau com Guilherme, Borges i Mosquera– que el converteixen en un equip perillós des de la segona línia. La defensa és on més està patint l’equip, però la línia de quatre formada per Juanfran, Sidnei, Schär i Luizinho cada vegada és més sòlida. I al davant, els gallecs han d’esperar que Lucas, Andone o Adrián (amb poca participació fins ara) no perdonin.

El capítol golejador del Deportivo està força repartit. Fede Cartabia i Andone, amb dos gols, són els màxims golejadors del conjunt de Pepe Mel, mentre que Luisinho, Sidnei, Borges, Lucas Pérez i Adrián han fet una diana cadascú.

BASE CONSOLIDADA

Els gallecs han mantingut el nucli dur del curs passat i han recuperat jugadors insígnia

EL GOL NO APAREIX

Lucas ha de ser un dels grans referents, però no està rendint com s’esperava

COMPETITIVITAT

Pepe Mel té molts jugadors de garanties al mig del camp i a la davantera

MIG I MIG A RIAZOR

6
punts a casa
suma el Dépor, que hi ha perdut els dos primers partits i ha guanyat els dos últims

Set punts de dotze donen aire a Mel

O.R.

A mitjan setembre la destitució del tècnic del Deportivo Pepe Mel semblava imminent, i és que els gallecs només havien estat capaços de sumar un punt en les quatre primeres jornades de lliga gràcies a l’empat al Ciutat de València contra el Llevant (2-2). El més preocupant era sobretot els onze gols que havia encaixat l’equip gallec, que havia transmès males sensacions. Des de llavors, però, la reacció dels de la Corunya ha estat notable, han aconseguit set punts dels últims dotze i han sortit de la zona de descens. Les victòries a casa contra l’Alavés (1-0) i el Getafe (2-1), a banda de l’empat a Eibar (0-0), han donat més marge i oxigen al tècnic madrileny.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)