nàstic

Retorn a la Terra

Nàstic. L’equip grana veu com l’eufòria de la golejada a Còrdova s’esvaeix en caure contra un Alcorcón molt efectiu, que va aprofitar els contratemps dels tarragonins i les seves errades

nàstic 0 alcorcón 3

NÀSTIC:Dimitrievski; Kakabadze, Xavi Molina, Perone, Javi Jiménez (Jean Luc, 53’); Tete Morente, Gaztañaga, Tejera (Silvestre, 46’), Abraham; Uche (Juan Delgado, 14’) i Manu Barreiro.ALCORCÓN:Casto; Laure, Hugo Álvarez, David Fernández, César Soriano; Errasti (Borja Domínguez, 85’), Dani Toribio; Álvaro Peña (Bellvís, 75’), Dorca, Dimitru (Nono, 66’); i Álvaro Giménez.GOLS:0-1 (20’) Álvaro Peña. 0-2 (45+2’) Dorca. 0-3 (62’) Dimitru.ÀRBITRE:Eiriz Mata (col·legi gallec).T.G.:als visitants Hugo Álvarez i Álvaro Giménez.T.V.:al local Abraham Minero (87’), directa.PÚBLIC:5.853 espectadors.

El Nàstic havia viscut aquesta setmana en un núvol. L’1-5 aconseguit al Nuevo Arcángel i el fet que l’equip hagués encadenat dues victòries per primer cop aquesta temporada, feia que els tarragonins esperessin avui l’Alcorcón amb la moral ben alta. La situació del rival, que encadenava cinc derrotes, convidava a l’eufòria. Però fer supòsits a segona divisió és molt perillós, perquè entre el que es preveu i el que acaba succeint molts cops hi ha un abisme. El que va passar ahir ho testimonia. El Nàstic va rebre una derrota sense pal·liatius en el primer partit de Rodri com a tècnic no interí. Tot i que el resultat ho podria indicar, l’Alcorcón no va arribar a ser molt superior als grana, però va ser molt més efectiu, va aprofitar els contratemps del rival i també les concessions que va fer. Al final, Álvaro Peña, Dorca i Dimitru, amb els seus gols, van fer baixar la parròquia del Nou Estadi a la Terra. Tocarà alçar-se a Lugo.

El partit no va començar bé per al Nàstic, ja que en el primer quart d’hora el seu jugador més entonat, Uche, va ser substituït per problemes físics. Això va trastocar els plans del quadre tarragoní, que tot i això no va passar gaires angúnies. No controlava el partit, però el seu rival tampoc. Per trencar l’equilibri feia falta una errada, una individualitat o bé una mescla de les dues coses. Llavors, en el minut 20, va aparèixer Álvaro Peña i va deixar el Nou Estadi glaçat amb un golàs. El migcampista basc, que és l’home més entonat de l’Alcorcón, va etzibar un senyor xut des de la frontal que va anar agafant efecte i va acabar al fons de la xarxa. Els grocs, que s’havien estat tres partits sense marcar, trencaven d’hora aquesta tendència.

Amb el 0-1 el Nàstic va millorar. Va anar augmentant la seva presència al camp de l’Alcorcón i va acaparar les ocasions. Això sí, d’arribades clares, ben poquetes. Delgado va marcar en fora de joc i, poc abans del descans, Gaztañaga va engaltar un xut que es va passejar prop de la porteria visitant. Llavors, quan semblava que s’arribaria a la mitja part amb l’avantatge mínim de l’Alcorcón, va arribar la segona cleca. Una pèrdua de pilota del Nàstic va propiciar un bon contraatac dels madrilenys que va acabar amb un precís xut de Dorca. Pilota al fons de la xarxa. Tocaria remar contra corrent.

Tot pot empitjorar

El Nàstic va començar la segona part molt actiu i, en els primers minuts, va aclaparar l’Alcorcón amb la seva intensitat. Abraham Minero, amb una canonada que va treure Casto a córner (52’), i Kakabadze, amb un xut creuat que va marxar desviat per poc (59’), van voler advertir els visitants que la victòria no seria fàcil. Però al final ho va ser. I és que, en el minut 60, el Nàstic va quedar-se amb un home menys per la lesió de Silvestre. Rodri se la va jugar fent els tres canvis abans del 55 i la jugada no va sortir bé. Ase magre ple de mosques.

Si amb tot això no n’hi havia prou, l’Alcorcón va sentenciar el partit en el minut 62. En una acció molt directa, els grocs van sorprendre la defensa del Nàstic i van marcar el tercer gol. Aquest cop, l’encarregat de batre Dimitrievski va ser Dimitru, que va guanyar l’esquena a la rereguarda grana i va aprofitar una centrada des del seu propi camp per plantar-se davant el porter local. Sol al seu davant, no va perdonar. Tercera diana d’un Alcorcón que, fins ahir, havia marcat tan sols quatre gols a la lliga. Veure-ho per creure-ho.

Amb el partit dat i beneït, el Nàstic va demostrar que és un bloc amb orgull. Hauria pogut deixar-se anar. O tancar-se al darrere. No va fer cap de les dues coses. Va buscar amb empenta el seu gol. Per desgràcia, però, no va arribar. I això que Tete Morente i sobretot Juan Delgado, amb un xut al travesser (83’), van tenir-lo a tocar. Ahir no era el dia.

Hem minimitzat molt bé les virtuts d’un Nàstic que estava en ratxa. La victòria és justa
Julio Velázquez
entrenador de l’alcorcón
L’Alcorcón tampoc ha generat gaire perill. Estem en la bona línia i el resultat no ens ha d’afectar
Antonio Rodríguez
ENTRENADOR DEL NÀSTIC
Veient el partit, és un resultat molt ampli. Arribàvem amb molta il·lusió i ha estat un cop dur
Jon Gaztañaga
MIGCAMPISTA DEL NÀSTIC
Ha estat un partit en què ens ha sortit tot a l’inrevés. Ens han colpejat en moments clau
Manu Barreiro
DAVANTER DEL NÀSTIC

Preocupació amb les lesions al Nàstic

Ahir dos jugadors del Nàstic –Uche i Eddy Silvestre– van haver d’abandonar el camp lesionats, un fet que preocupa, tal com va explicar Rodri després del partit. “Haurem de parlar amb els serveis mèdics i que ens comentin com ho veuen, però en principi els jugadors et solen avisar quan estan sobrecarregats, i no s’ha donat el cas”, va afirmar el tècnic barceloní, que entén que amb la seva arribada hi ha hagut un canvi quant a l’exigència física: “Juguem diferent que a principis de temporada i les exigències en el joc són unes altres, els jugadors ho poden notar una mica, però en el sentit de l’esforç ells no ens comenten res. De fet, aquesta setmana havíem abaixat la intensitat per recuperar-nos.”