1a femenina

LIEKE MARTENS

JUGADORA DEL BARÇA I GUANYADORA DEL ‘THE BEST’

“Sempre he seguit el Barça per Johan Cruyff”

Líder al Barça i a la selecció del seu país, l’extrem holandesa va ser nomenada, aquesta setmana, millor futbolista del món

No oblidaré mai tot el que m’ha passat aquest últim any. L’Eurocopa va ser molt important per a mi i per al meu país

Acaba de guanyar el premi The Best, que la corona millor jugadora del món, però el premi no ha estat una sorpresa. En pocs mesos, a Lieke Martens (Nieuw Bergen, Holanda, 16-12-1992) li ha canviat la vida i s’ha situat entre l’elit del futbol femení: campiona i MVP de l’Eurocopa amb el seu país, l’extrem holandesa va arribar a Barcelona amb l’objectiu de liderar un projecte que aspira a tot.

Deu ser complicat assimilar tantes coses de cop...
De fet, estic molt sorpresa per tot el que ha passat. L’Eurocopa va ser molt important per a mi i per a tot Holanda, va ser increïble. A sobre he guanyat premis individuals importants... estic molt contenta, mai oblidaré tot el que m’ha passat aquest any.
El seu ha estat el primer traspàs que paga el Barça [entre 30.000 i 45.000 euros]... Com es va gestar el seu fitxatge?
Vam jugar l’any passat els quarts de final de la Champions League [amb el Rosengard suec] i em va agradar molt la manera de jugar de l’equip. Em van dir que volien ser un dels millors clubs d’Europa en pocs anys i ho havia de provar. Hem de créixer com a equip, però hi ha molta ambició per ser els millors i havia de ser aquí.
De moment, com estan anant els primers mesos a Barcelona?
Genial. És molt bonic estar aquí. Tenim un molt bon equip, cada vegada ens coneixem millor i tot és més fluid. Em trobo molt bé. Sempre que surt el sol és fantàstic.
Imagino que, sent holandesa, la seva adaptació aquí està sent més fàcil...
Sí, juguem el mateix sistema que a la selecció holandesa. 4-3-3, intentant sortir des del darrere i crear ocasions a partir del joc de posicions.
Tot al contrari que a Suècia...
És diferent. A mi m’agrada el joc de posició, el futbol basat en la tècnica, però també em trobo còmoda amb un estil més físic. M’agrada una barreja de tots dos. Però sí, si he de triar estic més còmoda amb com es juga aquí...
I amb el Barça la relació ve de lluny...
Sempre he seguit el Barça per Johan Cruyff, perquè és una gran llegenda a Holanda i el Barça sempre ha estat un dels millors equips d’Europa. M’agrada molt la seva manera de jugar i de petita sempre seguia les evolucions de l’equip.
Ara ja no el segueix per la tele, sinó que vesteix la seva samarreta. Quins objectius es marca?
Vull guanyar algun títol. La lliga i també la copa, i per descomptat, fer-ho bé en la Champions. Hi ha molts bons equips i haurem de tenir sort amb els sortejos, però crec en aquest equip i penso que podem arribar molt lluny.
Estan gaire lluny dels principals equips europeus?
Crec que tenim un bon equip i amb moltes jugadores joves que poden seguir creixent. El Lió està un pas per davant de tothom i després també hi ha el Wolfsburg i el PSG, però crec que estem a prop d’ells. Però és clar, això és sobre el paper, després ho haurem de demostrar al terreny de joc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)