Girona

futbol

girona-reial madrid

La victòria que les supera totes

El Girona confia aprofitar l’energia que li va generar l’històric triomf contra el Madrid en una tarda màgica i incomparable a Montilivi

Els gironins van trobar el millor dia per refer-se d’una sèrie de tres derrotes davant la seva afició

L’estadi de Montilivi havia viscut grans cites. Des de l’ascens a segona A, gràcies a l’eliminatòria contra el Ceuta resolta amb un gol de Migue i que va derivar en una allau d’aficionats a la gespa, el Girona ha viscut partits de molta alçada davant la seva afició. Hi va haver la salvació agònica contra el Múrcia i la festiva contra el Deportivo. Nits d’impacte com la de l’overbooking contra el Granada o aquella remuntada contra l’Alcorcón en la primera cursa cap a l’ascens. I, és clar, el vespre de l’històric ascens a primera divisió, amb aquell empat a res contra el Saragossa. Un cop a primera, però, el ressò és superior en tot. I haver guanyat el Real Madrid, que feia 27 anys que no perdia contra un novell en la màxima categoria, quedarà per sempre en la memòria col·lectiva dels gironins. En plenes festes de Sant Narcís, el conjunt blanc-i-vermell, de descans fins dimecres, paeix encara els efectes d’una victòria històrica.

De la millor manera

Amb un calendari fortíssim com a local, el Girona havia perdut de manera consecutiva contra el Sevilla (0-1), el Barça (0-3) i el Vila-real (1-2). Les tres derrotes seguides igualaven les pitjors sèries des que l’equip competia en la Lliga de Futbol Professional –l’anterior era també amb Machín, la temporada passada– amb el risc afegit que l’amenaça d’una quarta derrota era ben seriosa, ja que arribava el Madrid. El conjunt gironí, però, va capgirar la dinàmica el dia més indicat, en un dels partits assenyalats en el calendari des del juliol. Després de la victòria de dilluns passat a Riazor, que ja li havia donat molt d’aire, els homes de Pablo Machín van ser capaços de remuntar el 0-1 d’Isco i fer esclatar Montilivi. L’eufòria que es va viure a les grades es va contagiar també a la gespa, tan bon punt va acabar al partit, i al vestidor local. La gesta mereixia una bona celebració.

Els gironins, que en només una setmana han convertit una situació delicada en la classificació en un estat gairebé idíl·lic, després d’empetitir un Real Madrid que va sortir de Montilivi a vuit punts del lideratge de primera i carregat de maldecaps, després d’oferir una imatge molt decebedora. Els gironins, en canvi, confien aprofitar l’energia que els va generar la victòria de més repercussió.

Com a premi, dos dies de descans

X.M.

El cos tècnic del Girona va decidir premiar els jugadors per la victòria contra el Real Madrid de diumenge. La plantilla tenia programat inicialment un entrenament aquest matí i descans demà, però Machín els va concedir festa també avui, amb la qual cosa els jugadors hauran enllaçat dos dies seguits de descans. A més, la següent presa de contacte serà en un matí diferent, ja que demà al matí hi ha programat un entrenament de portes obertes a Montilivi (10 h). El club espera una bona representació d’aficionats, aprofitant que és festiu (Tots Sants), i instal·larà una ‘fan zone‘ amb nombroses activitats. Els seguidors podran veure l’entrenament de l’equip –sol treballar sempre a porta tancada aquesta temporada– i després els jugadors firmaran autògrafs. El Girona té programat el pròxim partit diumenge al migdia (12 h) al Ciutat de València. Serà el segon duel en deu dies entre els gironins i el Llevant, que va posar un peu i mig en els vuitens de final de la copa en guanyar 0-2 a Montilivi dijous.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)