Girona

Un consell sense gironins

Renovat. El Girona anuncia la remodelació a fons del consell d’administració, amb l’entrada de Diego Gigliani, Fabricio González, Andy Young i Simon Cliff. Salvador Capdevila i Albert Mateos són dos dels cinc consellers destituïts

L’endemà que el consell assessor fes la primera presa de contacte, el Girona FC va anunciar ahir la remodelació a fons del seu consell d’administració. Era una reestructuració ja prevista arran del canvi de propietat a l’entitat, ja que els nous amos –Manchester City Group, capitanejat per Ferran Soriano, i Girona Football Group, empresa de Pere Guardiola– han preferit formar un òrgan rector amb persones de la seva plena confiança. Un dels efectes més cridaners de la nova composició és que el consell d’administració s’ha quedat sense consellers gironins, després del cessament de Salvador Capdevila i Albert Mateos. L’únic gironí és Ricard Capdevila, però com a vicesecretari i no com a conseller.

Al nou consell, l’única peça que s’hi manté és el seu president, Ignasi Mas-Bagà, que és també el director general del club. Mas-Bagà està ara envoltat de persones de l’entorn dels propietaris, bàsicament de City Football Group, que és on estaven vinculats tant Diego Gigliani, el nou vicepresident, com Andy Young, un dels vocals, i també el secretari, Simon Cliff. L’altre nou membre del consell és Fabricio González, que entra com a vocal del consell.

Set anys a dins

Els nous consellers substitueixen els cinc destituïts. Són Salvador Capdevila, David Sánchez, Joel Borràs, Albert Mateos i Albert Olivé, que formaven el consell fins a la reestructuració anunciada avui. De tots ells, el més veterà era Salvador Capdevila, que de fet ha estat el conseller que més temps s’ha mantingut en el càrrec des de la conversió del club en societat anònima esportiva. Capdevila va entrar al consell el novembre del 2010, en la primera composició extensa que va formar Josep Delgado, i s’hi va anar mantenint malgrat els nombrosos canvis que hi va haver amb el pas del temps.

Sense Delfí Geli

En el consell d’administració no hi ha el president del Girona, Delfí Geli, que ja va acordar amb els propietaris no formar-ne part, quan va accedir al càrrec el juliol del 2015. Amb la nova composició, el consell d’administració del Girona potencia la funció executiva, i aprofitarà les recomanacions del consell assessor, que sí que té una nombrosa representació gironina.

EL MÉS VETERÀ

Salvador Capdevila era el conseller amb més trajectòria, des del 2010

DELS NOUS AMOS

La reestructuració respon al canvi de propietaris, que hi han situat gent del seu entorn
President:
Ignasi Mas-Bagà
Vicepresident:
Diego Gigliani
Vocals:
Fabricio González i Andy Young
Secretari:
Simon Cliff
Vicesecretari:
Ricard Capdevila
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)