Girona

Girona

Primera divisió

La revelació viu a Montilivi

El Girona es guanya el reconeixement de la primera divisió després d’arribar a la tercera aturada de la competició amb tres triomfs seguits

Feia 27 anys que un debutant a primera no havia tingut un començament més productiu

La victòria contra el Real Madrid va situar el Girona en els focus d’atenció, perquè feia 27 anys que el conjunt madrileny no perdia contra un novell a primera divisió. El protagonisme dels gironins, però, no s’ha aturat en aquell triomf històric a Montilivi. El partidàs al camp del Llevant, on l’equip va encadenar la tercera victòria en la lliga, va confirmar l’excel·lent estat de forma del conjunt gironí, cada cop més convençut de la seva capacitat en una categoria que desconeixia. Els blanc-i-vermells acaparen elogis i reconeixements després d’haver arribat al tercer parèntesi de la lliga enfilats fins al desè lloc amb quinze punts, després de l’acceleració de nou punts seguits entre les visites a Riazor i al Ciutat de València.

Marge i confiança

Ni el tècnic ni els jugadors volen sortir del discurs de la prudència que han mantingut sempre. La competició és dura i exigent i l’objectiu únic és la permanència, malgrat que ara mateix sigui més a prop la zona d’Europa League (a quatre punts) que la prohibida (nou punts). És precisament el marge agafat respecte al tercer per la cua el que dona més tranquil·litat a l’equip, conscient que és la seva lluita. “El que toca és sumar el màxim de punts possibles aprofitant l’embranzida. Amb l’objectiu de no patir, perquè poder lligar la permanència serà un premi semblant al de l’ascens”, assenyalava Àlex Granell. La plantilla valora no només la puntuació, sinó les sensacions que està oferint l’equip, cada cop més convincent. “Teníem un començament de lliga molt complicat, amb rivals molt forts sobretot a casa, i és una barbaritat el que està fent l’equip. Crec que no podria anar millor”, comentava David Timor, un dels jugadors que va arribar a Montilivi amb experiència a segona A.

Instal·lat a mitja taula, el Girona ha superat els altres dos equips que acabaven de pujar a primera, el Getafe i el Llevant, que havien tingut un bon aterratge en la categoria. Per damunt dels gironins, hi ha els equips candidats a lluitar per ser a Europa –el Barça, el València, el Madrid, l’Atlético, el Vila-real, el Sevilla i la Real Sociedad–, el Betis i el Leganés. El conjunt de Pablo Machín és el novè equip capaç que enllaça tres victòries en la lliga, després del Barça i el València (set seguides); el Madrid i el Sevilla (quatre); i el Vila-real, l’Atlético, el Betis i la Real Sociedad.

El Burgos i el Compostel·la

Feia 27 anys que un equip que s’estrenava a primera divisió no presentava millors números que els del Girona després d’onze jornades. Va ser el Burgos, que el curs 1991/92 tenia un balanç de quatre victòries, quatre empats i tres derrotes. Els castellans van acabar la lliga onzens. La temporada 1994/95, el Compostel·la –també es va salvar– tenia el mateix balanç que el Girona amb onze partits disputats.

GIRONA (2017/18)
15 punts
de 33 possibles (10è)
LEGANÉS (2016/17)
10 punts
de 33 possibles (17è)
EIBAR (2014/15)
13 punts
de 33 possibles (10è)
XEREZ (2009/10)
7 punts
de 33 possibles (19è)
GETAFE (2004/05)
12 punts
de 33 possibles (16è)
NUMÀNCIA (1999/00)
11 punts
de 33 possibles (14è)
VILA-REAL (1998/99)
10 punts
de 33 possibles (18è)
EXTREMADURA (1996/97)
5 punts
de 33 possibles (21è)
MÈRIDA (1995/96)
14 punts
de 33 possibles (12è)
COMPOSTELA (1994/95)
11 punts
de 22 (15 de 33) (11è)
ALBACETE (1991/92)
9 punts
de 22 possibles (12è)
BURGOS (1990/91)
12 punts
de 22 (16 de 33) (7è)
Els nou punts de marge respecte al descens donen molta confiança i calmen l’equip
La plantilla destaca el mèrit de la trajectòria, però manté el discurs prudent
Ens trobem més còmodes, tenim els rivals més estudiats i hem après a disfrutar i competir. Esperem poder-ho allargar
Pere Pons
El Girona està treballant molt bé, fent les coses que sap fer. La competició exigeix màxima atenció
Bernardo Espinosa
Mentre l’equip continuï guanyant, serà difícil entrar a l’onze. Però ja va bé que sigui així; serà millor per a tots
David Timor
És una barbaritat el que està fent l’equip. Era un inici de lliga molt dur i exigent i l’estem fent molt bo. Crec que no podria anar millor
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)