Girona

El mercat d’hivern, per reequilibrar la plantilla

Els moviments. Al gener hi haurà altes i baixes, però tot es farà a partir de l’esquema de tres centrals que Machín ja difícilment variarà

La plantilla que Quique Cárcel va confeccionar a l’estiu la va fer pensant en el sistema amb tres centrals (el 3-4-2-1 actual o el 3-5-2 que enguany el tècnic gairebé no ha utilitzat), però també buscant alternatives en el cas que Machín es veiés obligat a canviar el dibuix pel motiu que fos. Amb el 4-4-2 i sobretot amb el 4-2-3-1 hi ha futbolistes com Planas (més lateral que carriler) i Boulaya i Marlos (més extrems que interiors) que possiblement haurien guanyat protagonisme. No ha estat el cas, perquè el sistema de Machín està funcionant i difícilment el Girona jugarà ja amb una defensa de quatre o amb extrems. De fet, les dotze primeres jornades de lliga han ensenyat que el dèficit, numèricament parlant, és a l’eix (cinc centrals per tres llocs) i especialment als carrils (Machín en volia cinc, però s’ha quedat amb quatre i n’està utilitzant tres: Maffeo, Aday i Mojica). Es possible, doncs, que quan s’obri el mercat al mes de gener, el Girona busqui reequilibrar la plantilla amb algun central i algun carriler. I si s’ha de prescindir d’algú, Marlos (el City vol que tingui minuts i no un paper residual) i Boulaya tenen més números que altres futbolistes.

Sempre s’ha parlat també de reforçar l’atac. De moment, Stuani ho acapara tot i ha deixat ben pocs minuts a Kayode i Olunga, que han tingut poques oportunitats (sobretot el kenyà) de convèncer el tècnic.

EL 3-4-2-1

Numèricament, la plantilla justeja de carrilers i de centrals, que són llocs per apuntalar

ENCAIX COMPLICAT

Jugadors com Boulaya i Marlos ho tenen difícil en un esquema sense extrems

LA LLEI DE STUANI

Kayode i Olunga esperen torn i no és urgent reforçar l’atac jugant amb un sol davanter
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)