Nàstic

futbol

Nàstic

Consolidació complicada

Nàstic. Rodri té dos davanters complementaris i encertats, Uche (6 gols) i Barreiro (4), però els problemes físics del nigerià, lesionat un altre cop, impedeixen que la parella tingui continuïtat

El Nàstic sembla tenir la parella de davanters ideal, complementaris i en un bon moment de forma i encert. Manu Barreiro, punta de referència, de lluita, d’aguantar pilotes i donar-les en el moment just, de convertir passades llargues i segones jugades en accions de profit, de rematades complicades, ha fet quatre gols i ha fet unes quantes assistències. Ikechukwu Uche, davanter de mobilitat, de buscar els espais, d’intel·ligència i ofici per llegir les jugades i rebre bones passades, d’alta capacitat de definició, és el màxim golejador de l’equip, amb sis dianes. Quan juguen de costat, les prestacions ofensives del Nàstic augmenten, tal com es va demostrar en la victòria del cap de setmana passat a Sòria, amb un gol de cadascun (1-2). Junts han fet 10 dels 18 gols que acumula el Nàstic.

La llàstima, però, és que els problemes físics d’Uche resten continuïtat a la parella. Contra el Numància, el nigerià va acabar lesionat i aquesta setmana s’ha sabut que té una lesió muscular al recte femoral de la cama esquerra. Tot i que el club prefereix no marcar-se terminis, demà serà baixa contra el Llorca al Nou Estadi i el més segur és que no es forci la seva tornada i que es perdi algun partit més, sobretot tenint en compte que aquesta temporada ja ha tingut una altra lesió muscular, la que es va fer contra l’Alcorcón al Nou Estadi i que el va obligar a perdre’s els tres següents compromisos. Uche va començar la lliga pitjor de forma que els seus companys per haver fet la pretemporada pel seu compte, donat que la seva renovació no es va confirmar fins poc abans de començar el campionat. Així, Uche ha participat en 11 dels 15 partits de lliga, amb 557 minuts en total. El nigerià ha jugat sencers els dos últims duels.

Manu Barreiro, per la seva banda, només s’ha perdut un partit, i ara n’encadena onze de complets. En total, ha disputat 1.163 minuts. Molt important per a Rodri, és el quart futbolista grana amb més minuts aquesta temporada, darrere de Xavi Molina, del porter Dimitrievski i de Javi Jiménez.

INTOCABLE

Manu Barreiro no s’ha perdut ni un sol minut en els onze últims partits de lliga

ABSÈNCIES

Uche, que ja es va perdre tres duels per lesió, estarà de baixa un parell de setmanes

Dongou, a punt per debutar

L’última lesió d’Uche coincideix amb el fet que Jean Marie Dongou ja està totalment recuperat de l’operació en un genoll a la qual va ser objecte la temporada passada i de la qual encara s’estava recuperant quan va fitxar pel Nàstic. Ja fa dies que està a punt per jugar, però encara no ha debutat. El perfil de Dongou és similar al d’Uche, de manera que Rodri pot utilitzar-lo per suplir el nigerià. Una altra opció clara és Stéphane Emana, malgrat que els problemes físics no li donen continuïtat.

A més d’Ike Uche, són baixa per al partit de demà contra el Llorca (a les 6) Jean Luc Assoubre, que també té una lesió muscular que el tindrà absent dues o tres setmanes, Eddy Silvestre, Álvaro Bustos, Omar Perdomo i Djetei.