2a divisió FEF

futbol

lleida

Una Grossa que fa respecte

Copa. Després de la històrica remuntada a Anoeta, el Lleida Esportiu jugarà els vuitens de final contra l’Atlético de Madrid, amb l’anada al Camp d’Esports la primera setmana del 2018

Hi havia neguit al Camp d’Esports. Després que el sorteig dels setzens de final no oferís el rival desitjat, ja que la Real Sociedad no era el caramel més dolç –paradoxalment, és per aquesta raó que els blaus van fer saltar la banca–, ahir la plantilla del Lleida va viure amb eufòria l’emparellament que li va tocar. Visitarà la Terra Ferma un pes pesant, d’aquells que omplen les graderies i també les butxaques: l’Atlético de Madrid. En aquest aspecte, La Grossa de Cap d’Any s’ha avançat tres setmanes a la capital del Segrià, que el dia 2, 3 o 4 de gener acollirà el partit d’anada. La tornada es jugarà una setmana després al Wanda Metropolitano.

Ara bé, el Lleida és un club de futbol, i l’objectiu d’un grup d’esportistes és sempre superar reptes. En aquest sentit, que et toqui el tercer conjunt més poderós del futbol espanyol, que a sobre ja podrà disposar dels nous fitxatges un cop aixecat el veto de la FIFA –Diego Costa podria tornar contra els blaus–, és una notícia nefasta. La proesa d’Anoeta va ser majúscula, una d’aquelles coses que a un club li passen un cop cada molt de temps, i ara en farà falta un altra per continuar endavant.

“Havíem comentat que volíem un dels tres grans, i hem tingut la sort que ens ha tocat l’Atlético, un equip top d’Europa que ha estat recentment finalista de la Champions”, explicava després del sorteig el tècnic dels blaus, Gerard Albadalejo, que destaca la part festiva d’aquest emparellament: “És una alegria per a la ciutat i tota la demarcació que vingui un equip així al Camp d’Esports.” El tècnic del Lleida, això sí, té fam. Després de fer història a l’estadi de la Real Sociedad, ell no oblida que en el futbol s’ha de competir. “No sabem si es pot repetir la gesta d’Anoeta, però per això hem de preparar molt bé l’eliminatòria, que tots els equips tenen la seva oportunitat”, va dir Albadalejo, que està entusiasmat de tenir el Cholo Simeone a la banqueta del costat: “Enfrontar-me amb un dels millors entrenadors del moment em fa molta il·lusió, i em servirà per créixer com a tècnic.”

El director esportiu del club, Jordi Esteve, va parlar també de la repercussió econòmica d’aquesta eliminatòria: “Ja teníem els números quadrats, però, evidentment, amb el que obtinguem es podran fer més coses i ens anirà bé de cara a portar reforços.” El responsable esportiu del club del Segrià, això sí, vol batallar: “S’ha de somiar. Les possibilitats del Lleida són minses, però les hem de treballar i donar la sorpresa.”

LES REACCIONS

Estem contents, volíem un dels tres grans i ens ha tocat l’Atlético, un equip ‘top’ d’Europa que ha jugat fa poc la final de la Champions
No sabem si es pot repetir la gesta d’Anoeta, però per a això ens hem de preparar molt bé
Gerard Albadalejo
entrenador del lleida esportiu
S’ha de somiar. Les possibilitats del Lleida són minses, però les hem de treballar i donar la sorpresa
Jordi Esteve
DIRECTOR ESPORTIU DEL LLEIDA

L’Atlético, un visitant recurrent

L’Atlético de Madrid s’ha convertit ja en un rival habitual dels equips catalans de segona B. Els colchoneros han visitat el Principat per jugar amb un equip de la categoria de bronze en la copa tres cops en les darreres quatre temporades. El curs 2013/14, els madrilenys van jugar contra el Sant Andreu, al qual van eliminar amb un contundent 0-4 en l’anada i un 2-1 en la tornada. Un any després, va ser el torn de l’Hospitalet, que també va perdre a casa (0-3). En la tornada al Vicente Calderón, això sí, els riberencs van plantar cara i van empatar 2-2. La temporada 2015/16 el rival dels de Simeone va ser el Reus, que va perdre 1-2 en l’anada i 1-0 en la tornada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)