Territorial

Amb totes les facilitats

Copa Regions UEFA. Catalunya aconsegueix la classificació per a la següent fase gràcies a un resultat incontestable contra Extremadura, que, abans de començar, tenia aspiracions

catalunya 9 extremadura 0

CATALUNYA:Miguel Ramos; Garzón (Cárdenas, 44’), Lario, Cano, Vergés; Putxi (Àlex Fernández, 58’), Castillo; Lledó, Velillas (Javi Navarro, 65’), Nils; i Sergi Moreno.EXTREMADURA:Luengo; Reyes, Horrillo, Jiménez, Sergio Rodríguez; Farfán (Sergio Jaén, 70’), Ramiro; Calle, Edu González, Liberal; i Pérez (Roberto Juan, 64’).GOLS:1-0 (5’) Nils. 2-0 (11’) Velillas. 3-0 (35’) Nils. 4-0 (48’) Velillas. 5-0 (53’) Sergi Moreno. 6-0 (56’) Lledó. 7-0 (71’) Lario, de penal. 8-0 (78’) Sergi Moreno. 9-0 (81’) Nils.ÀRBITRE:García Verdura.T.G.:Pérez, d’ExtremaduraPÚBLIC:mig miler d’espectadors al Joan Baptista Milà de Sant Boi de Llobregat.

Catalunya en va fer prou amb cinc minuts per esvair qualsevol dubte i encarrilar el pas a la fase intermèdia de la fase estatal de la copa Regions UEFA. No només va ser la diana de Nils (5’) sinó la sensació de superioritat que va donar Catalunya des d’aquell moment. La selecció de Toni Almendros va passar per sobre d’Extremadura, a qui l’empat li valia però que simplement no va estar a l’altura del rival.

Almendros va apostar per un onze prou variat respecte al que va introduir contra Navarra. Si a Catalunya, divendres passat, li va costar combinar en el joc del mig del camp ahir no va tenir problemes en bona part perquè Extremadura es va presentar com un rival inofensiu i d’altra banda perquè l’aparició de Velillas entre línies va ser definitiva per a l’equip. En defensa, el tècnic no va canviar gaires peces i només va introduir Garzón al lateral dret –va haver de ser substituït abans del primer temps per lesió– i al davant ho va regirar tot amb Nils i Sergi Moreno, grans protagonistes del partit.

El partit va ser un passeig. Extremadura va portar una selecció amb jugadors de la primera divisió extremenya –una per sota de la tercera divisió– i va ser una joguina a mans del combinat català. I això que arribava després de derrotar Navarra (3-1). Però en la primera passada llarga d’Aitor Lario a Nils, que va suposar el primer gol del davanter del Terrassa, ja va quedar clar que el combinat català no tindria problemes per guanyar. El segon gol va arribar cinc minuts després quan Velillas va agafar un rebuig dins l’àrea i va xutar ajustat al pal per marcar el segon i el tercer va trigar més, deu minuts, per acabar el primer temps en un contraatac culminat per Nils.

Extremadura no va oposar cap mena de resistència, ni en atac –Catalunya podia haver jugat amb un maniquí a la porteria i el resultat hauria estat el mateix– així que els locals van capitalitzar aquesta superioritat en un segon temps en què a banda de tenir la pilota fins a l’avorriment, també va intensificar el seu encert davant de porteria. Velillas, Lario, Sergi Moreno, Lledó, Nils. Molts golejadors van brillar fins que a deu minuts del final Catalunya va deixar de prémer l’accelerador.

El partit se’ns ha posat molt bé des de l’inici i al final ha estat més fàcil del que esperàvem
Gerard Puigoriol ‘Putxi’
migcampista de la selecció
Estem molt contents. Sabíem que havíem de sortir molt forts per encarrilar el partit
Nils Puchades
davanter de la selecció

Frase
Nom i Cognom
CÀRREC

Ha semblat fàcil però nosaltres hem guanyat el partit en els primers vint minuts. No podíem especular i no ho hem fet
Frase
CÀRREC
Frase
CÀRREC
Havíem de marcar des de l’inici però a partir del sisè gol no sabia com dir que abaixessin el pistó
Toni Almendros
entrenador de la selecció

Castella i Lleó serà el rival de la selecció

Catalunya haurà de jugar una eliminatòria intermèdia contra Castella i Lleó per classificar-se per a la final a quatre de la fase estatal de la copa Regions UEFA. El combinat lleonès va derrotar les seleccions de Canàries i de Melilla i s’enfrontarà a Catalunya en una eliminatòria d’anada i tornada abans del 28 de febrer. Els propers dies se celebrarà a la seu de la federació espanyola un sorteig per decidir l’ordre dels partits i qui jugarà la tornada a casa. El guanyador d’aquesta fase s’enfrontarà als tres equips que ja s’han classificat directament per a la final a quatre: Galícia (que es va imposar a Astúries i Cantàbria), el País Valencià (que va vèncer Múrcia i Andalusia) i Aragó (que va guanyar el País Basc i les Illes Balears).