Barça B

El perfil

Dani Romera

Cadis, un lloc on volar

Dani Romera, peça clau el curs passat en l’ascens del Barça B, rebrà demà el seu exequip

“Estic molt agraït al club blaugrana, vaig créixer-hi i vaig sortir-ne buscant un bon equip amb el qual fer el salt a primera”

Com un d’aquells depredadors que no veu mai saciada la seva fam, la temporada passada al Barça B hi havia un davanter que es va atipar de fer gols: Dani Romera. L’ariet d’Almeria va tancar el curs amb 18 gols al seu caseller. I això que es va perdre el tram inicial per una lesió. Va ser, amb tot, una peça clau perquè els de Gerard López acabessin fent el salt de categoria. Quan va acabar la temporada, però, va fer les maletes i va tornar a Andalusia. Va anar al Cadis, que va pagar 350.000 euros per incorporar-lo. Demà, al Ramón de Carranza, viurà un dia d’abraçades i de retrobaments. “Del meu pas pel Barça B em vaig endur un grapat d’amistats, amb jugadors com Moi Delgado, Martínez, Alfaro, Marc Cardona i Palencia, tornar-los a veure és una cosa que m’il·lusiona”, explica Romera, que rememora la temporada passada: “Va ser un any important, tot i els problemes al menisc del principi vaig acabar molt bé i vam pujar, una cosa que no s’aconsegueix cada dia.”

Tot i ser una de les figures destacades de la plantilla, el davanter, de 22 anys, va ser un dels jugadors que no van continuar a l’equip amb el salt de categoria. Un canvi que explica des d’una perspectiva positiva. “No tinc cap pena al cor per haver-me’n anat. De fet, vaig parlar amb el mister i em quedava un any de contracte, però vaig decidir sortir perquè vaig considerar que seria el millor per al meu futur”, detalla Romera, que es mostra ambiciós: “Li dec molt al Barça, hi vaig estar molt bé els dos anys, però el meu objectiu era pujar a primera amb algun equip i això és el que estic buscant aquí.”

Si la fita del jugador d’Almeria és l’ascens, és en una bona plataforma. Només cal donar un cop d’ull a la classificació per veure-ho: el Cadis, que encadena sis jornades guanyant, és tercer i té el líder a només un punt. El Barça B, doncs, tindrà demà un desafiament majúscul. “Tot i haver estat vuit partits seguits sense guanyar, ara estem en una bona dinàmica i esperem allargar-la”, detalla Romera, que veu en el filial blaugrana un bloc predestinat a créixer: “És un equip fidel al seu estil, juga d’una manera diferent a la resta i les coses no els estan anant bé. En tot cas, veient la plantilla, segur que tira endavant i se salva.”

En un moment molt dolç

Dani Romera està encantat de la vida a Cadis –“Aquí es viu molt bé, hi ha un ambient molt andalús i els gaditans viuen molt intensament el futbol”–, tot i que darrerament li està costant força entrar a l’equip perquè Álvaro Cervera aposta per un ariet amb més presència física com és José Ángel Carrillo. Això va fer que, després d’un començament de temporada amb minuts, encadenés partits sense protagonisme. Darrerament, però, l’atacant ha anat entrant i ho ha aprofitat a la perfecció: va fer dos gols en el partit de copa contra el Betis i també en les darreres dues jornades, malgrat haver entrat en la segona part. “Al principi jugava més de titular, però tot i això ara estic en un gran moment i espero continuar aprofitant aquests minuts marcant gols, tant de bo que contra el Barça B pugui mantenir la dinàmica”, diu amb una rialla Romera, un dels grans arguments del Cadis per demà.

4
Gols
ha marcat Dani Romera en els darrers tres partits: dos en la copa i dos en la lliga.
18
Gols
va fer l’andalús la temporada passada amb el Barça B.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)