Girona

Girona

Primera divisió

Els punts de la confirmació

El Girona busca en l’últim partit del 2017 a casa una victòria que reforci la trajectòria convincent a primera divisió

Montilivi viurà una lluita per confirmar-se com a revelació entre dos equips empatats que han arribat junts a l’elit

L’absència de Pere Pons és el principal maldecap de Pablo Machín

Fa nou mesos i mig, el Girona afrontava el primer cim d’una sèrie clau per confirmar les expectatives d’ascens, i va convertir la visita del Getafe en un festival (5-1). Aquest migdia, els gironins i els madrilenys es retroben al mateix estadi, on tot s’ha engrandit. Instal·lats a primera, uns i altres estan oferint un rendiment més que notable a l’elit, tenen els mateixos punts (20) i es barallaran per saber qui té més dret a considerar-se l’equip revelació. En l’últim partit com a local d’un any que passarà a la història del Girona, l’equip blanc-i-vermell té l’oportunitat de confirmar que la seva primera experiència a l’elit és molt profitosa. De fet, si guanya tindrà possibilitats fins i tot d’acabar la jornada en zona de competicions europees, poc menys que una utopia fa ben poc temps.

Els estats d’ànim canvien d’un dia a l’altre. El 0-1 de dilluns passat al camp de l’Espanyol va rearmar moralment el Girona, que va superar els dos desenllaços consecutius amb garrotada, contra el Betis i l’Alavés. Avui, els blanc-i-vermells tenen la missió de recuperar la solidesa com a locals. L’espectacular rendiment a camp contrari contrasta amb el bagatge a casa. És veritat que ha rebut la visita dels equips més potents, però la desconnexió contra l’Alavés, que va convertir un 2-0 en un 2-3, no es pot repetir.

El Getafe arriba a Montilivi amb els mateixos punts que el Girona però amb vuit gols d’avantatge en la diferència de gols (+5 a -3). Bordalás, que visita l’equip al qual s’ha enfrontat més vegades com a entrenador (23), té un segell propi molt marcat en el conjunt madrileny. Com Machín, Bordalás està traient un bon rendiment de jugadors que la temporada passada competien a segona divisió A, com Amath (Tenerife), Ángel (Saragossa) i el mateix Jorge Molina (Getafe).

Una hora molt atractiva

El Girona, que va afrontar els dos últims partits a Montilivi en dies poc habituals –va rebre la Real Sociedad un divendres i l’Alavés un dilluns– estrenarà avui com a local l’horari de diumenge a les 12 del migdia. El club confia que Montilivi presenti una gran entrada en l’últim duel a l’estadi del 2017. Tots els menors de 18 anys que lliurin una joguina per a la campanya que promou la Creu Roja Joventut rebran una entrada de franc per veure el partit.

EL GIRONA

Rearmat pel 0-1 a Cornellà, vol recuperar la solidesa davant de la seva afició

EL GETAFE A FORA

Va guanyar en la segona sortida abans d’enllaçar tres empats i dues derrotes

UN CLÀSSIC

Els madrilenys mantenen el segell de Bordalás, que viu el seu 24è duel contra el Girona

FACTOR MONTILIVI

Els gironins esperen un gran ambient en el primer partit al migdia a casa

Bernardo, Timor i Aleix per dos llocs en l’onze?

Pablo Machín va quedar molt satisfet del rendiment defensiu de l’equip al camp de l’Espanyol, on no tenia cap dels tres centrals (Alcalá, Muniesa i Bernardo) més habituals. Ramalho, Juanpe i David Timor van estar bé a Cornellà-el Prat, i no seria estrany que s’haguessin guanyat la continuïtat. Aquesta setmana, però, s’ha recuperat Bernardo Espinosa, que s’ha reintegrat als entrenaments del grup. El colombià és fix al darrere, i Machín haurà de decidir si el fa reaparèixer directament en l’onze, encara no dues setmanes després de lesionar-se contra l’Alavés, o si prefereix demorar una mica més el seu retorn. Si Bernardo torna a l’eix, Machín tindria la possibilitat d’avançar David Timor a la posició de mig centre. El valencià, que va arrodonir el bon partit a Cornellà-el Prat amb el gol del triomf, va ser el substitut de Pere Pons, que avui torna a ser baixa per sanció, quan el de Sant Martí Vell es va lesionar. Si Machín preferís mantenir Timor al darrere, qui tindria tots els números per cobrir l’absència de Pere Pons al mig és Aleix Garcia. En les altres posicions, el més probable és que Machín no retoqui res respecte a l’alineació que es va imposar a l’Espanyol. El bon paper de Johan Mojica l’afavoreix per mantenir el lloc al carril esquerre en detriment d’Aday, i els tres homes més avançats (Borja García, Portu i Stuani) són indiscutibles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)