Girona

“Serà especial; van ser molts anys en el València”

Cristian Portugués. El futbolista del Girona s’enfrontarà per primer cop al que va ser el seu club des de cadet fins als 21 anys

Si hi ha algun jugador del Girona a qui li brillen els ulls per jugar en un camp com Mestalla, aquest és Portu. El futbolista murcià tot just té 25 anys, però el València és el club on més temporades ha estat enrolat: des dels 15 anys fins als 21. I tot i que la seva trajectòria es va concentrar en els cadets, juvenils i filial (amb el València B hi va superar el centenar de partits), també va treure el cap en el primer equip amb Juan Antonio Pizzi. El tècnic argentí li va donar l’alternativa a Mestalla el 27 de febrer del 2014 en un partit de l’Europa League contra el Dinamo de Kíev (0-0), i quatre dies després el va fer debutar a primera divisió a Vallecas, en un Rayo-València (1-0) en què Portu va ser titular i substituït en el minut 69. “És clar que tot plegat fa que sigui un partit molt especial. Van ser molts anys en el València, on gairebé vaig fer tota l’etapa de formació. Tot i que no hi vaig acabar de tenir-hi la continuïtat necessària, guardo molt bons records i amics d’aquesta etapa”, va comentar ahir el protagonista, que dissabte es retrobarà amb alguns futbolistes que van ser companys seus en el filial. “Gayá i Lato van ser amb qui vaig coincidir més. Hi mantinc relació”, va afegir-hi.

“Lluitaran per la lliga”

Portu no dubta que al Girona l’espera un partit ple d’exigència, però també al València. “Nosaltres a fora som molt fiables i venim dolguts del partit d’Eibar. Ens farà estar al 200%.” Tot i això, es va desfer en elogis cap als de Marcelino: “Es un equip molt equilibrat. Defensen bé i ataquen bé. Dominen tots els aspectes del joc. El València sempre ha estat un equip gran, però aquest any els veig en la Champions i lluitant fins i tot per la lliga.”

Portu, que va renovar fins al 2021, no fa cas d’alguns rumors que fins i tot el tornen a situar en el València. “Jo estic centrat i molt a gust en el Girona, i pensant només a cobrir els objectius del club i de l’equip”, afirma.

AMB EL FILIAL

Va superar el centenar de partits a segona B amb el València B

AMB EL VALÈNCIA

Hi va jugar dos partits, contra el Dinamo de Kíev (Europa League) i el Rayo (1a divisió)

RIVAL COMPLICAT

“El València actual és un equip de Champions que veig lluitant per la lliga”

EL PARTIT

“Ells tenen molt d’equilibri, però nosaltres som molt fiables a camp contrari”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)