Girona

futbol

girona

El descans de Maffeo

Sacrificat. Machín va prescindir del futbolista cedit pel City, que encadenava catorze partits com a titular, i va situar Aday al carril dret, que va tornar a l’onze cinc jornades després

Si algun jugador del Girona va arrencar amb més força que cap altre quan la cosa es va posar seriosa a l’agost (l’amistós contra el Manchester City va ser l’aperitiu i l’Atlético de Madrid i el Màlaga, els primers plats), aquest va ser Pablo Maffeo. El futbolista es va fer seu el carril dret i, tot i uns petits problemes físics que el van deixar per precaució a la banqueta en el partit contra el Sevilla, ha estat l’amo indiscutible de la banda dreta. Ningú no dubtava que, amb el nivell que estava oferint, el seu lloc en la temporada 2018/19 serà en la Premier plantilla de l’equip de Pep Guardiola.

Dissabte, però, Maffeo es va quedar inicialment a la banqueta i no va jugar ni un sol minut. El barceloní va veure tallada una sèrie de catorze jornades seguides com a titular en les quals el seu rendiment ha anat clarament de més a menys. Maffeo ja va fer un pas enrere el dia de l’Alavés, quan, més pendent d’atacar que no pas de defensar, va ser desbordat per Pedraza per l’extrem en el fatídic partit en què el Girona va passar del 2-0 al 2-3. En les victòries per la mínima contra l’Espanyol i el Getafe, Maffeo va fer partits sense estridències, tot i que lluny del protagonisme participatiu de les jornades anteriors. El pas enrere més visible va coincidir en el darrer partit del 2017 a Eibar i en el primer del 2018 a València. A Ipurúa, Maffeo va veure els gols de molt a prop, especialment l’1-0 i el 2-0, amb Inui fent el que va voler per la banda esquerra. També a Mestalla va veure com l’1-1 del València –l’autogol de Ramalho– es va originar amb una cavalcada de Guedes per l’esquerra. Maffeo també va cometre el penal absurd sobre Gayá que va significar el 2-1. En els dos partits, Pablo Machín va acabar substituint el barceloní per Aday, que contra Las Palmas ja va ocupar el carril dret i va relegar Maffeo a la banqueta per segon cop aquest curs.

La tornada, a prop

No hi ha cap dubte sobre el fet que el baix nivell de forma del futbolista és passatger i que Machín busca a través del descans que Maffeo recuperi la seva millor versió en una demarcació cabdal per a l’equip. El seu retorn és a prop per una qüestió purament matemàtica, ja que els altres dos carrilers que tenen la confiança del tècnic (Aday i Mojica) estan a una targeta de la suspensió. També el mateix Maffeo, que quan torni a escena sap que la primera cartolina que vegi implicarà un altre cop un descans, però aquest cop obligat.

DE MÉS A MENYS

Pablo Maffeo va començar la lliga a un nivell físic increïble que no ha pogut sostenir

SUBSTITUÏT

Ja no va acabar els dos anteriors partits de lliga, als camps de l’Eibar i del València

AMENAÇATS

Amb Mojica i Aday a una targeta de la sanció, Maffeo (també advertit) tornarà aviat
Jornada 1 Titular
90 minuts
Jornada 2 Titular
90 minuts
Jornada 3 Titular
67 minuts. Substituït per Mojica
Jornada 4 Suplent
Convocat, no juga ni un minut
Jornada 5 Titular
90 minuts
Jornada 6 Titular
77 minuts. Substituït per Marlos. Veu una targeta groga (1a)
Jornada 7 Titular
90 minuts
Jornada 8 Titular
90 minuts
Jornada 9 Titular
90 minuts
Jornada 10 Titular
90 minuts
Jornada 11 Titular
90 minuts. Veu una targeta groga (2a)
Jornada 12 Titular
90 minuts. Veu una targeta groga (3a)
Jornada 13 Titular
90 minuts
Jornada 14 Titular
90 minuts
Jornada 15 Titular
90 minuts
Jornada 16 Titular
90 minuts
Jornada 17 Titular
58 minuts. Substituït per Aday. Veu una targeta groga (4a)
Jornada 18 Titular
64 minuts. Substituït per Aday.
Jornada 19 Suplent
Convocat, no juga ni un minut
TOTALS
Partits jugats 17
Partits titular 17
Minuts jugats 1.436
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)