2a divisió FEF

futbol

peralada

Quina bona pinta que fa

Tres més. El Peralada supera l’Hèrcules (2-0) en una exhibició de maduresa, solidesa i efectivitat

PERALADA 2 HÈRCULES 0

PERALADA:Vito, Estellés, Bambo, Bueno, Serrano, Iu, Paik (Romero, 71’), Álamo, Boniquet (Coro, 83’), Soni (Joel, 56’) i Manel.HÈRCULES:Falcón, Juanjo, Mikel, Pol, Peña, Candela (Navarrete, 68’), Miñano, Chechu, Juli, José Fran (Óscar, 64’) i David Torres (Carlos, 64’).GOLS:1-0 (59’) Álamo. 2-0 (80’) Joel.ÀRBITRE:Pinto Herrera.T.G.:Als locals Soni i Vito, i als visitants Juli i Óscar.PÚBLIC:Uns 300 espectadors.

Ha costat suor i llàgrimes i han hagut de passar molts mesos, però el Peralada comença a fer flaire de permanència, i és que el conjunt xampanyer cada vegada és més sòlid. És igual qui jugui, és igual com es jugui: els partits es tiren endavant. Ahir, els de Chicho ho van tornar a demostrar aconseguint una victòria de prestigi contra l’Hèrcules (2-0) en un partit d’equip madur, d’equip de 2a B. Álamo i Joel, en la segona part, van ser els encarregats de materialitzar la quarta victòria consecutiva a casa, la segona en vuit dies, que manté l’equip fora de la zona de perill una jornada més. I és que, ara sí, això fa molt bona pinta.

Fa molt bona pinta perquè, ahir, el Peralada arribava al partit amb moltes baixes importants, però no es va notar. Chicho va canviar el dibuix i va tornar a jugar amb tres centrals com va fer al camp de l’Olot, però aquesta vegada va funcionar perfecte. Seguríssims en defensa, els xampanyers van concedir molt poques ocasions al rival, que, en la primera part, va xutar força però sempre des de molt lluny sense perill per a un Vito molt segur i que, en la segona, gairebé no va ni trepitjar l’àrea xampanyera fins que el partit estava decidit.

Paciència i contundència

Els de l’Alt Empordà van escriure un guió de partit fet a mida. Conscients que l’Hèrcules assumiria el paper de protagonista en molts moments per la seva qualitat, els xampanyers van saber esperar el seu moment. Van resistir l’impuls inicial de l’Hèrcules amb una única ocasió clara de José Fran i, a partir de la mitja hora, van fer un pas endavant. En les arribades del Peralada a l’àrea rival en la primera part, va faltar contundència en la rematada i Falcón no va haver ni d’intervenir, però després de la represa va canviar tot. Soni, condicionat per una targeta groga molt aviat, va tenir la primera ocasió, tot i que va haver de xutar amb poc angle i el porter visitant la va desviar a córner. Va ser el primer avís d’un Peralada que va agafar el domini del partit i va decantar el partit al seu favor. En el 59’, Estellés va arribar en posició d’extrem dret, va centrar ras i fort i Joel no va arribar a rematar, però Álamo, al segon pal, no va perdonar per posar l’1-0 en el marcador.

Amb e resultat a favor, el Peralada va ser encara més madur. Es va tancar quan convenia sense concedir ni una ocasió i va tenir la pilota en el moment oportú per acular l’Hèrcules, que es va anar posant nerviós i ho va pagar amb una mala passada al porter de Mikel que Joel va aprofitar per posar el peu i sentenciar el partit amb un gol de murri (2-0, 80’) que fa veure la permanència com un objectiu més realista que mai.

Ens esperàvem una primera part així i en la segona part el partit s’ha obert més i hem interpretat molt bé què havíem de fer i quan fer-ho
Estem contents de sumar els sis de sis a casa perquè costa molt, però queda molt i hem de seguir treballant
Narcís ‘Chicho’ Pèlach
entrenador del peralada

Joel Arimany es retroba amb el gol

Des que Manel va arribar en el mercat d’hivern, el jove davanter de Quart Joel Arimany ha perdut el protagonisme que havia tingut en la primera volta. De fet, en la segona volta, Joel només ha participat en 5 dels 9 partits que s’han jugat fins ara. Ahir, però, el punta va entrar en la segona part en substitució de Soni i ho va aprofitar per fer allò que millor fa: marcar. En una acció de davanter centre oportunista, Joel Arimany va aconseguir marcar després de 12 partits sense fer-ho –l’últim va ser en la jornada 15 al camp de l’Alcoià (0-2)– i ja porta 6 gols aquesta temporada que el consoliden com el màxim golejador de l’equip per davant de Bambo (4).

El primer gol del partit el va fer Álamo, ahir titular després de quatre partits sense sortir d’inici, que va marcar el segon gol del curs –havia marcat contra el Deportivo Aragó (1-1).