Primera divisió

Una setmana aprofitada

El Girona ha respost al 6-1 del Camp Nou amb dues victòries contra el Celta i el Vila-real que han significat un gran salt qualitatiu i un canvi d’objectius

Nou jugadors han estat titulars en els tres partits que l’equip de Machín ha jugat en vuit dies

La segona setmana de tres partits del curs ha acabat sent molt regeneradora, malgrat que va començar amb un ruixat de consideració al Camp Nou. El 6-1 era una molt mala targeta de presentació per afrontar dos partits de màxima exigència contra dos rivals cridats a lluitar per ser a Europa quan a can Girona, aquesta paraula encara no s’havia pronunciat o, si s’havia dit, havia estat amb veu molt baixa. Però després de l’1-0 contra els gallecs i del 0-2 a l’Estadi de la Ceràmica, el salt qualitatiu ha estat espectacular: el Girona ha superat el Celta en la classificació i s’ha situat a un punt del Vila-real, que en tenia set més després del 6-1 al camp del Barça. Els gironins també tenen a favor el goal average amb aquests dos equips, ja clarament rivals directes.

Poquíssimes rotacions

Pablo Machín gairebé no ha introduït novetats d’un partit a l’altre malgrat que el Girona no està gens acostumat a afrontar tres duels de màxima exigència en una setmana. Al Camp Nou, el tècnic va sortir amb l’onze de gala i només va reservar Stuani. Tres dies després, contra el Celta, només va introduir dos canvis, un d’ells obligat: Carles Planas va ser titular per primera vegada (ja havia rellevat Aday al camp del Barça en el descans) i Stuani va entrar per Choco Lozano. En el partit que tancava la setmana dissabte a Vila-real, Machín va calcar l’onze de dimarts passat a Montilivi.

El Girona i l’Atlético de Madrid són els dos equips que menys rotacions han fet en aquesta setmana de tres partits: Simeone també ha fet jugar nou futbolistes de titular en els tres compromisos que els colchoneros han afrontat en vuit dies. L’Espanyol, amb vuit, és el tercer.

Dels nou futbolistes del Girona titulars en els tres partits, sis els han jugat sencers: el porter Bounou, el trio de centrals (Juanpe, Bernardo i Ramalho), un carriler (Maffeo) i un migcampista (Granell). Contra el Barça, el Celta i el Vila-real, Machín ha utilitzat un total de setze jugadors, dels quals dotze han tingut participació en els tres partits (Portu, Pere Pons, Borja García, Planas, Choco Lozano i Aleix Garcia, a més dels sis que no s’han perdut ni un minut). Muniesa, Timor, Alcalá, Eloi i Olunga no han jugat ni un sol minut.

Ningú fa el ple de punts

Dels vint equips de primera, no n’hi ha ni un que hagi fet un nou de nou. Els que més s’hi han acostat han estat el Barça i el València, que n’han sumat set (els blaugrana es van deixar dos punts a Las Palmas i els valencians, a San Mamés). En el precedent de setmana de tres partits, al setembre, el Barça, el Betis i l’Atlético van fer el ple.

Encara queda una última setmana de tres partits, a l’abril. El Girona tindrà dos partits a Montilivi (Betis i Espanyol) i una visita entremig, a Mendizorrotza (Alavés). Aquest tram podria ser decisiu de cara a les aspiracions europees dels de Machín.

EN QUEDA UNA

El Betis, l’Alavés i l’Espanyol seran els rivals de l’última setmana amb tres partits, a l’abril
3 titularitats
Bounou
270 minuts (3 partits)
Sense participació
3 convocatòries: Muniesa i Timor 2 convocatòries: Marcel. 1 convocatòria: Gorka Iraizoz 0 convocatòries: Pedro Alcalá, Eloi Amagat i Olunga.

Un punt en l’altra setmana de tres partits (Sevilla, Leganés i Barça)

El Girona ha millorat moltíssim les prestacions de l’únic precedent de setmana amb tres partits, que va tenir el Barça com a denominador comú (al setembre, els blaugrana tancaven la setmana i ara, al febrer, l’han obert). En els tres enfrontaments en set dies de les jornades 4 (Sevilla, diumenge 17), 5 (Leganés, dimecres 20) i 6 (Barça, dissabte 23), el balanç dels gironins va ser d’un punt de nou possibles, el que va sumar a Butarque en un partit sense gols (0-0). En els dos duels a Montilivi, dues derrotes: els andalusos es van imposar 0-1 (Granell va fallar un penal en l’últim minut) i els blaugrana, 0-3 (dos gols en pròpia porteria d’Aday i Gorka Iraizoz i el tercer de Luis Suárez).

Aleshores, Machín va fer moltes més rotacions. De fet, només hi va haver tres jugadors que van ser titulars en els tres partits: el porter Gorka Iraizoz, el central Juanpe Ramírez i el migcampista Pere Pons. Per afrontar el duel contra el Leganés, Machín va introduir tres variacions respecte al partit contra el Sevilla. L’autèntica revolució va arribar el dia del Barça: a banda de fer set canvis respecte a Butarque, quatre futbolistes van estrenar aquell dia titularitat (Jonás Ramalho, Aleix Garcia, Douglas Luiz i Michael Olunga).