Girona

Aniversari

Quatre anys de Pablo Machín a Montilivi

El quart, el més dolç

Pablo Machín celebra avui el seu quart aniversari a la banqueta gironina nou mesos després d’haver aconseguit l’ascens a primera en el tercer intent

El tècnic de Gómara viu amb el Girona el millor moment de la seva carrera i de la història del club, mentre la direcció esportiva anhela la seva renovació

Avui fa quatre anys que Francesc Rebled, Oriol Alsina i Gerard Escoda –formaven, entre d’altres, la direcció del club– van apostar per un tècnic molt jove (38 anys) i amb poca experiència. Pablo Machín es va convertir en el relleu de Javi López l’endemà de la derrota per 4-0 al camp del Sabadell que deixava l’equip en una situació extremadament perillosa. Ningú, ni els més optimistes, podrien pensar que després de quatre anys el de Gómara s’hauria convertit en ídol i heroi a Girona. Amb el 3-5-2 per bandera i l’esperit de lluita constant, Machín ha fet progressar mes a mes i any a any el club de Montilvi, fins que ha protagonitzat un últim any de somni per a ell i per al Girona. Després de salvar l’equip in extremis pocs mesos després d’arribar, Machín va començar a convertir el Girona en un club guanyador al qual no han parat els peus ni dos intents frustrats d’ascens. El 4 de juny del 2017 quedarà gravat a la memòria del de Gómara com el dia que va tocar el cel ascendint a primera divisió fent vibrar tots els gironins.

El dia de l’ascens només va ser la primera gran fita d’aquest quart any a la banqueta de Montilivi de Pablo Machín. A mesura que l’embriaguesa i l’eufòria de l’ascens s’anaven dissolent creixia l’expectació per veure com l’esquema del de Sòria i la seva filosofia de joc s’adaptarien a primera, amb el factor afegit de comprovar com respondria el Girona en el seu debut a l’elit. Ja des de l’estrena el 19 d’agost contra l’Atlético (2-2) els dubtes es van començar a esvair. L’any més dolç de Machín a la banqueta s’ha anat farcint de moments inoblidables, amb la victòria contra el Madrid a Montilivi (2-1) com a gran estendard, que permeten que el Girona continuï en un somni amb l’equip en la setena posició lluitant per Europa i vivint el millor moment de la història.

Ara Machín ja ha superat Xavi Agustí com el tècnic modern amb més temps a la banqueta i, tot i que acaba contracte el curs que ve i mitja lliga el voldria, el final del seu camí a Montilivi sembla més llunyà que la seva renovació.

De tenir un peu i mig a 2a B... a somiar amb Europa

Machín va arribar quan quedaven 13 jornades per acabar el curs 2013/14 i l’equip estava a 5 punts de la salvació, que van ser 8 després de dues derrotes. En les últimes 11 jornades Machín va revifar l’equip amb 6 victòries, i gràcies al triomf contra el Deportivo (3-1) en l’última jornada va segellar una permanència que setmanes abans semblava impossible.

Quatre anys després l’escenari ha canviat del tot. Ara Machín és un dels tècnics de moda del futbol espanyol i el Girona viu en un núvol a primera divisió somiant en la possibilitat de jugar l’Europa League la temporada que ve. El de Gómara ja ha demostrat que és capaç de fer miracles amb onze jornades per jugar i ara s’ha marcat un repte il·lusionant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)