2a divisió FEF

Futbol

Segona divisió B

Trajectòries oposades

2a divisió B. Fa tres jornades que l’Olot està per sobre del Llagostera en la taula classificatòria, un fet que era a la inversa des del partit de la primera volta jugat al municipal garrotxí (1-2)

El Llagostera i l’Olot s’enfrontaran aquest diumenge al municipal llagosterenc (a les 12 h) en un duel gironí carregat d’emoció i ple d’al·licients. Els dos equips, tot i que comparteixen el fet de ser rivals directes en la lluita per la permanència, passen una situació ben diferent, i és que mentre que l’Olot ha reaccionat fins a sortir de la zona vermella de la taula, el Llagostera passa un dels pitjors moments de la temporada. Els blaugrana, dissetens amb 29 punts, enllacen tres derrotes per primera vegada aquest curs i venen d’oferir una mala imatge al camp de l’Elx (2-0), una desfeta que els ha deixat dos punts per sota de la plaça de promoció de descens (setzena posició) i a quatre de la zona de salvació, la distància més gran aquesta temporada (igual que en les jornades 14 i 15). Una situació més que preocupant quan només falten deu jornades per al final del campionat i que obliga el Llagostera a una reacció immediata si no es vol veure despenjat abans d’hora. De moment, la direcció esportiva llagosterenca, encapçalada per Oriol Alsina, manté la confiança en l’entrenador de l’equip, Òscar Álvarez.

Garrido, el gran revulsiu

En contrapartida a la mala dinàmica del Llagostera, l’Olot passa un moment molt dolç després de passar-les magres durant molt de temps. El conjunt garrotxí no va començar gens bé en els inicis de lliga amb Martín Posse a la banqueta, fet que va provocar la destitució del tècnic argentí i l’arribada de Raúl Garrido, que ha estat tot un revulsiu. Els números parlen per si sols, i és que des del fitxatge del nou entrenador (va debutar en la quinzena jornada a Formentera (1-1)) l’Olot ha sumat 24 punts de 42 possibles, 15 més que els aconseguits amb Posse també en 14 partits de lliga. Especialment destacable és la trajectòria de l’equip a casa des de l’arribada de Garrido, amb un balanç de quatre victòries i tres empats en els últims set partits al municipal.

Es gira la truita

Mirant la dinàmica d’uns i altres, es podria dir que l’Olot ha reaccionat en el moment oportú i que el Llagostera ha entrat en crisi en la pitjor època possible, dues trajectòries oposades que havien estat ben diferents al llarg de la temporada. De fet, només fa tres jornades que els olotins van superar els llagosterencs en la taula, un fet que era a la inversa des del partit de la primera volta jugat al municipal d’Olot i que va acabar amb victòria visitant (1-2). Des de llavors, el Llagostera sempre havia estat per damunt en la classificació, arribant a tenir un marge de quatre punts respecte de la zona de descens (jornades 20, 21 i 24) i amb l’Olot que va arribar a estar a set punts per sota de la permanència (jornades 14, 15 i 17). S’ha girat la truita.

NO HI HA COLOR

24
punts
de 42 possibles ha sumat l’Olot amb Garrido d’entrenador. Abans, amb Posse, n’havia fet 9 de 42.

OLOT

L’arribada de Raúl Garrido a la banqueta en la jornada 15, clau per a la reacció

LLAGOSTERA

Els blaugrana enllacen tres derrotes per primera vegada aquest curs

MÉS LLUNY QUE MAI

4
punts
per sobre té el Llagostera la salvació, la distància més gran aquest curs (igual que les j. 14 i 15).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)