Girona

Girona

Primera divisió

“Volem l’esquerra de Granell”

Les accions de l’1-0 i del 2-0 contra el Deportivo es van iniciar a partir de dos colpejos sublims en dues faltes indirectes del migcampista gironí

Àlex Granell, que encara no s’ha estrenat a primera com a golejador, ha intervingut en cinc dels vuit últims gols que ha marcat l’equip

El dia del seu debut a primera divisió, els dos gols del Girona contra l’Atlético de Madrid van néixer de les botes d’Àlex Granell. I en el seu vint-i-cinquè partit a la màxima categoria, la història es va repetir i el migcampista va treure la seva esquerra de seda per executar dues faltes indirectes –la segona, molt elogiada per Seedorf, el tècnic del Deportivo– que van significar l’1-0 i el 2-0 contra els gallecs, obra de Stuani i Juanpe.

L’esquerra de Granell ja s’ha deixat veure a la màxima categoria. Només falta que el gironí ho arrodoneixi amb un gol. Hi va estar a prop a Montilivi contra el Sevilla, però el migcampista va fallar un penal en l’últim minut que hauria significat l’empat. Una anècdota, si es vol, després de veure la irrupció del futbolista en l’elit. De les botes de Granell ja han sortit onze jugades que han acabat en gol (cinc assistències directes). I el jugador està especialment fi perquè ha intervingut en cinc dels vuit últims gols que ha marcat l’equip.

Lligat fins al 2021

La sensació que Granell transmet sobre la gespa partit rere partit és la d’un jugador que se sent més còmode a primera divisió que no pas a segona. Divendres, a banda d’intervenir en els dos gols, va liderar els principals exercicis de conservació de pilota que va fer l’equip en la segona part per obligar el Deportivo a córrer rere l’esfèrica. S’entén molt bé amb Mojica i especialment amb Borja García, però també amb Pere Pons i amb Aleix Garcia quan el d’Ulldecona és sobre la gespa.

Al gener, Granell va firmar un nou contracte amb el Girona fins al 2021. Tres anys i unes quantitats que maregen però que a primera són el pa de cada dia. Si Cárcel no hagués lligat Granell, probablement avui ho tindria més complicat ja que un jugador que queda lliure a final de curs és una llaminadura per a la resta de rivals de la categoria.

Els 11 gols que Granell ha fet amb el Girona van ser a segona A, en què va jugar 115 partits en tres cursos. Li falta estrenar-se a primera. Ho farà al Bernabéu?

LLARGA DURADA

Aquest gener va signar un nou contracte que el vincularà al Girona fins al 2021

PROTAGONISME

Ha donat ja cinc assistències i ha participat directament en sis gols més

UN PENAL FALLAT

La infal·lible esquerra li va jugar una mala passada a casa contra el Sevilla

EN BLANC-I-VERMELL

Ha arribat als 140 partits (25 a primera), però tots els gols els ha fet a 2a A (11)
Assistències
1. Girona-At. Madrid 1-0 (22’)
Granell rep una pilota de Borja García i la cargola de primeres amb la cama esquerra perquè Stuani connecti un cop de cap que fa inútil l’estirada d’Oblak.
11. Llevant-Girona 0-1 (58’)
Enganxat a la banda esquerra, Granell envia una passada a Borja, que després d’un control orientat envia la pilota a l’escaire de la porteria de Raúl.
24. Girona-Leganés 2-0 (36’)
Àlex Granell envia una passada profunda cap a Portu, que posa la directa, s’interna a l’àrea i envia un xut amb la dreta lluny de l’abast de Cuéllar.
24. Girona-Leganés 3-0 (85’)
Àlex Granell cargola una falta marca de la casa i Juanpe s’eleva per sobre de la defensa del Leganés i bat Cuéllar amb una rematada de cap molt ajustada al pal.
28. Girona-Deportivo 2-0 (57’)
Pilota mil·limètrica de Granell en una falta indirecta per al salt immaculat de Juanpe, que fa inútil l’estirada de Rubén Martínez.
Intervencions
1. Girona-At. Madrid 2-0 (25’)
Àlex Granell cargola una falta cap al segon pal on Muniesa s’aixeca més que ningú i perllonga la pilota per al cap de Stuani, que no perdona.
2. Girona-Màlaga 1-0 (28’)
Nova falta indirecta que Granell posa a l’àrea, aquesta a l’altura del pal curt per a Portu, que sorprèn la defensa del Màlaga. Després d’un bon control orientat, el xut del migcampista el refusa Roberto i Alcalá, venint des del darrere, marca.
8. Girona-Vila-real 1-2
Àlex Granell executa un córner més enllà del segon pal. Bernardo guanya dues vegades el salt a la defensa visitant i la segona es converteix en una assistència a Stuani, que supera Barbosa des de l’àrea petita amb un subtil toc amb l’esperó.
19. Girona-Las Palmas 6-0 (79’)
Granell posa una pilota al cap de Douglas Luiz, però la rematada del brasiler la refusa el porter local abans que Olunga, molt oportú, connecti una volea amb la dreta que significa el seu tercer gol de la tarda
26. Girona-Celta 1-0 (14’)
Àlex Granell executa un córner ras i Carles Planas, des de gairebé la línia de fons, envia un toc d’esperó cap enrere que es converteix en una passada de la mort a Portu.
28. Girona-Deportivo 1-0 (21’)
Granell executa una falta indirecta llunyana amb una gran potència. La rematada de cap de Bernardo la refusa el porter i Stuani, molt atent, no perdona amb un gol d’oportunisme.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)