Girona

Un primer tast dur

A San Mamés. Jonas Ramalho recorda un duel directe molt exigent amb Cristiano el 2013 que va acabar amb dos gols del portuguès

Jonas Ramalho va veure tot el partit de la primera volta a Montilivi des de la banqueta, però ja sap què és enfrontar-se al Madrid i patir l’instint de Cristiano Ronaldo. El jugador basc recorda l’Athletic Club-Madrid del 14 d’abril del 2013, que va acabar amb triomf blanc (0-3) i recital del portuguès, autor de dos gols i una assistència. I Ramalho, des del lateral dret, va ser un dels jugadors que es van haver de barallar amb Cristiano, tot i que a la banda també va estar pendent de Di María.

Ramalho, que ja havia debutat la temporada anterior amb l’Athletic, tenia poca continuïtat amb Marcelo Bielsa. Va ser titular al Camp Nou (5-1) i a casa contra el Celta (2-0), al desembre. Des d’aleshores, no havia tornat a jugar d’inici, a l’ombra d’Iraola, fins que Bielsa el va fer jugar contra el Madrid. Encara no havia fet 20 anys. “No tenia la continuïtat que tinc ara aquí, i enfrontar-me al Madrid i a Cristiano sent jove va ser una gran prova. Però no crec que fos tirar-me als lleons. El futbol a vegades té circumstàncies que et posen a prova”, explica.

Ronaldo va marcar el 0-1 de seguida a Gorka Iraizoz (2’) en una falta directa. Ramalho va resistir força bé durant la primera part, però en la segona va notar el desgast i la poca continuïtat. Abans de ser substituït per Iraola, va veure com Cristiano feia el 0-2, en una rematada de cap que el defensa va intentar impedir. “Cristiano estava pletòric. Va marcar dos gols i va demostrar que és un gran jugador”, explica el central del Girona. “És clar que ho recordo, però em comença a quedar lluny. Fa temps i era una altra etapa. Jo era molt jove. He madurat i tinc molta més experiència”, argumenta el blanc-i-vermell, motivat i preparat: “Tinc ganes d’enfrontar-me a ell per veure a quin nivell estic. Sabem que és un gran jugador i que surt cada partit a competir, però intentarem minimitzar-lo.”

EL PROTAGONISTA

Amb Bielsa no tenia la continuïtat d’ara, i jugar contra el Madrid va ser una gran prova. Però no crec que fos tirar-me als lleons
Era molt jove. Ara he madurat i tinc més experiència. Vull enfrontar-m’hi per veure a quin nivell estic
Jonas Ramalho

Quinze gols a Gorka Iraizoz

X.M.

Gorka Iraizoz no va jugar el partit de la primera volta a Montilivi i tampoc ho farà demà. El navarrès té en Cristiano Ronaldo una de les seves bèsties negres, ja que el portuguès li ha marcat 15 gols en la lliga. I això que en el primer qui va somriure va ser Gorka, que va deixar la porteria a zero i va contribuir al triomf de l’Athletic contra el Madrid, el curs 2009/10. Dels 14 duels amb el porter, el portuguès ha vist porteria en vuit de diferents. Els més inspirats, els partits de lliga al Bernabéu del curs 2010/11 (5-1) i 2014/15 (5-0), amb un hat-trick. A Ronaldo, però, el supera Leo Messi, que ha marcat 18 gols a Gorka Iraizoz, entre lliga, copa i supercopa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)