Territorial

El MIC ja és major d’edat

Futbol de base. El MIC 2018, que comença avui i acaba diumenge a les comarques gironines, arriba a la divuitena edició consolidat com un dels tornejos de referència mundial i amb un nou rècord de participació

El MIC 2018 ja és aquí. El torneig, tot un clàssic per Setmana Santa a les comarques gironines i ja plenament consolidat com una de les competicions de referència del futbol de base, arriba enguany a la majoria d’edat amb una divuitena edició que tornarà a batre tots els rècords de participació. Uns 7.000 nois i noies repartits en 372 equips (l’any passat eren 280) de 42 països diferents i cinc continents disputaran més de 900 partits entre avui i diumenge, un esdeveniment únic que no ha parat de créixer des de la seva creació –només en la primera edició el torneig es va disputar a les Canàries.

Sempre en expansió

El MIC 2018, que tornarà a estar dirigit per Juanjo Rovira, es disputarà en 46 terrenys de joc distribuïts en 37 seus, 14 de les quals s’estrenaran aquest any: Sant Pere Pescador, Llançà, Bàscara, Empuriabrava, la Jonquera, Sant Gregori, Bescanó, Quart, Pals, Monells, Torres de Palau (Girona), Vilobí d’Onyar, Navata i Figueres, que serà l’escenari de la inauguració i de dues finals. A més, aquest any hi haurà dues noves categories, la B2 (cadets de primer any) i la C2 (infantils de primer any); es recuperarà la categoria G (femení aleví-infantil), i s’arribarà a la sisena edició del MIC Integra, per a persones amb discapacitat intel·lectual (el 30 de març a Vidreres diversos equips de futbol i bàsquet competiran entre si), que tornarà a tenir el suport de l’Obra Social La Caixa.

Tot fa pensar que el MIC tornarà a ser un èxit a tots els nivells, tant pel que fa al vessant purament esportiu com també a l’aspecte econòmic. Els números parlen per si sols, i és que s’espera que s’emplenin més de 300 habitacions d’hotel i que l’impacte sobre el territori torni a ser de milions d’euros.

Un aparador

Pel que fa als equips participants, el torneig tornarà a gaudir de la presència de molts dels millors equips del món, com el Barça, el Manchester City, el Chelsea, el Manchester United, el Liverpool, el Tottenham, el PSG, l’Inter de Milà o l’Atlético, a més d’una àmplia representació d’equips catalans i, lògicament, gironins. En aquest sentit, ben segur que els nombrosos espectadors fidels al MIC (entre aficionats, representants de jugadors, familiars i entrenadors, es comptaran per centenars de milers) tornaran a descobrir un bon grapat de noves promeses que un dia seran considerats estrelles mundials. És el cas de Messi, Neymar o Coutinho, que aquest any va fer de padrí en la presentació del torneig que va tenir lloc a Barcelona –juntament amb la també blaugrana Alèxia Putellas.

EN AUGMENT

El MIC tindrà 372 equips participants, molts més que l’any passat (280)

PER A TOTHOM

6a
edició
del MIC Integra, una competició pensada per a persones amb discapacitat intel·lectual.

SENSE ATURADOR

El torneig, dirigit per Juanjo Rovira, afegeix dues categories i estrenarà 14 seus

EXPECTACIÓ

El MIC és sempre un gran aparador per a les joves promeses del futbol mundial

UN REFERENT

Les comarques gironines tornaran a gaudir de cinc intensos dies de futbol de nivell

ELS MILLORS

Grans equips com el Barça, el City, el Chelsea, el United o el PSG no faltaran a la cita

Vilatenim, seu de la inauguració i d’algunes finals

Una altra de les novetats del MIC 2018 és la rellevància que agafa l’estadi de Vilatenim (Figueres), seu de la inauguració (la cerimònia serà avui a les 18 h i el partit inaugural, un Màlaga-Llagostera juvenil, a les 18.45 h) i també de dues finals. Així Vilatenim agafa el relleu de l’estadi de Montilivi, on dissabte es jugarà el Girona-Llevant. Anteriorment l’escenari de la inauguració havia estat Palamós, que encara és la seu de moltes finals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)