Territorial

ISL Futbol

Equip participant en el MIC18

Amb molt esperit català

L’exjugador català que va penjar les botes amb 26 anys és un dels directors d’ISL, una empresa dedicada a promoure el futbol als Estats Units i que porta set equips de futbol-7 en el MIC

Pere Segarra:“Els jugadors al·lucinen perquè en un torneig com aquest se senten futbolistes professionals”

Entre els 42 països representats en el 18è MIC, un dels que més equips aporta són els Estats Units, d’entre els quals destaca la presència d’ISL, un equip amb accent i esperit català. Un dels màxims responsables de l’entitat és el jove Pere Segarra, que fa un any i mig va decidir penjar les botes amb només 26 anys quan jugava a la Muntanyesa per fer les maletes cap a Los Angeles i iniciar una nova etapa professional. Segarra va tancar així la seva carrera, que l’havia portat al futbol formatiu del Barça, al Getafe B, a l’Espanyol B, a la Pobla de Mafumet, al Llagostera i al Terrassa abans d’acabar al club del Guinardó, on es va convertir en un dels referents. “No va ser una decisió gens fàcil, però creia que ja havia donat el millor que tenia i que era el moment de fer un tomb. Sempre vaig estar lligat a altres coses mentre jugava i com que tenia la possibilitat de començar aquesta aventura que m’estimulava ho havia de fer i no me’n penedeixo”, explica el barceloní.

El canvi professional va portar Segarra a la costa oest dels Estats Units per dedicar-se exclusivament a ISL, l’empresa de la qual ja era un dels directors juntament amb els socis fundadors: Àlex Isern, el seu germà Marc Segarra i l’americà Mac Lackey –les seves inicials donen el nom a ISL. El món del futbol ha continuat sent la seva vida, però Segarra va passar de jugar a dedicar-se a la gestió esportiva i l’organització d’esdeveniments. Amb un creixement constant, basat en part per la col·laboració amb el Barça, de qui gestionen cinc acadèmies distribuïdes pels Estats Units i els acords amb exjugadors blaugrana com ara els germans Dos Santos, Segarra i ISL aconsegueixen organitzar durant l’any campaments de futbol en 33 ciutats de 16 estats diferents. La filosofia que s’hi ensenya, amb prop de setanta entrenadors –una quinzena dels quals són catalans–, està basada en els valors del Barça. Després d’aquests campaments i un intens treball de scouting es fa una selecció amb els jugadors que es porten al MIC –aquest any hi ha set equips participants, tots a futbol-7, que tenen entrenadors que viuen aquí a Catalunya i col·laboren puntualment amb ISL– i a altres tornejos de Catalunya o la resta de l’Estat. “Venir aquí és una experiència inoblidable pel fet de jugar un torneig tan important com el MIC i jugar tan a prop del que entenen com el bressol del futbol, que és Barcelona. Tots aquests nens han estat treballant molt durament durant tot l’any per guanyar-se un lloc aquí i ara tenen el premi de competir contra equips de primer nivell com el Barça, el PSG, el Tottenham, el PSV i molts altres. Els jugadors al·lucinen i encara més perquè en un torneig com aquest se senten jugadors professionals gràcies a l’organització del torneig, que fa una feina fantàstica”, valora Segarra, satisfet amb l’experiència que viuen els jugadors d’ISL Futbol. “És el tercer any que venim, amb més equips que mai. El nostre objectiu no és ser els millors, sinó que busquem que els jugadors visquin uns dies que no oblidin mai i això ho aconseguim perquè arriben pràcticament sense conèixer-se de res i després no volen marxar.”

Un dels reptes més grans, però que més il·lusió fa a Segarra i als socis, és aconseguir fer més gran el futbol als Estats Units. “Fer-ho a través del FCB és més fàcil i anem pel bon camí. També ajuda que el futbol cada vegada té més ressò al país gràcies a l’arribada de jugadors com ara Zlatan Ibrahimovic”, valora Pere Segarra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)