Girona

A l’ombra dels intocables

Amb Pere Pons i Granell fixos i Borja i Portu entre els jugadors amb més minuts de la plantilla, el paper dels altres migcampistes del Girona és molt escàs

Aleix Garcia ha jugat un partit de titular en la segona volta i Timor, Douglas Luiz i Eloi, cap

Fidel absolut a un equip base molt ben definit, Pablo Machín sol reservar les rotacions per a quan no té cap més remei. Al mig del camp, el Girona va combinar en el mercat d’estiu el talent i la projecció de dos joves cedits pel Manchester City, Aleix Garcia i Douglas Luiz, i l’experiència de David Timor, que tornava a Montilivi després d’haver competit amb el Valladolid i el Leganés. Cap d’ells, però, ha trobat la manera de fer tremolar la continuïtat dels homes que van comandar des de la sala de màquines de l’equip l’ascens del Girona a primera. Pere Pons i Àlex Granell són fixos al mig del camp, i tampoc generen buits més endavant Borja García i Portu, dos dels quatre jugadors més utilitzats de la plantilla.

Com Portu i Borja, Pere Pons i Granell també han superat els 2.000 minuts en la lliga. La seva participació contrasta amb la dels altres migcampistes de la plantilla. Aleix Garcia acumula 713 minuts; David Timor, 566; Douglas Luiz, 304; i Eloi Amagat, els sis que va jugar contra el Leganés, en la seva estrena i única participació a primera divisió. Aleix havia fet un pas endavant setmanes enrere, amb set partits seguits tenint minuts, però no ha jugat els dos últims. El d’Ulldecona va jugar els 90 minuts contra el Leganés, en el seu únic partit de titular en tota la segona volta. Timor i Douglas no han estat mai titulars a partir de mitja lliga.

Pere Pons només ha estat suplent una vegada –contra el Leganés, en què Machín el va fer seure a la banqueta tot i que acabava de sortir d’una lesió– i Granell, dues: contra el Barça a Montilivi, el dia de la gran sacsejada en l’onze, i a Riazor. Sense l’oportunitat de discutir la titularitat dels més habituals, Aleix i Timor han d’aprofitar les absències per sanció o per lesió. A Ipurua, amb Granell sancionat i Pere Pons lesionat, Aleix i Timor van formar un doble pivot que no s’ha repetit més.

Una fórmula puntual

L’últim partit que David Timor ha jugat de titular és a Mestalla, en la primera cita del 2018. Machín va decidir sacrificar Borja García per mirar de guanyar consistència al mig del camp amb tres pivots, i Timor va acompanyar Pere Pons i Granell. Era una via d’entrada a la titularitat per als migcampistes amb menys protagonisme, però Machín no només va desfer l’aposta inicial en el descans –va substituir Granell per Borja–, sinó que ja no ha tornat a utilitzar la fórmula. Des d’aquell dia, Timor només ha jugat 24 minuts repartits en quatre partits diferents.

La visió des de dins

Un dels fixos, Àlex Granell, valora la competència. “Són dos perfils diferents. Els cedits pel City [Aleix i Douglas] són exageradament joves. Hauríem de veure on érem nosaltres amb 18 o 20 anys. Són dels futbolistes amb més talent amb qui he compartit vestidor. I hi ha jugadors contrastats, com Timor, que aporta moltíssim pel que fa a l’aspecte humà i a la qualitat. Me’l mirava en la primera etapa al Girona com un mirall, un jugador que m’agradaria ser. Té una esquerra per donar molt al Girona.”

Timor aporta molt. Me’l mirava en l’anterior etapa com un mirall. Té una esquerra per donar molt al Girona
Àlex Granell
Els cedits pel City són molt joves; hauríem de veure on érem nosaltres amb 18 o 20 anys. Tenen un talent espectacular
Pere Pons i Portu només han estat suplents en un partit de lliga i Granell i Borja García, en dos
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)