Girona

Europa vol productivitat

El Girona visita Anoeta conscient que la millor manera d’alimentar l’ambició és fent un altre cop d’autoritat

La Real Sociedad, en el primer partit a casa sense Eusebio, ho té gairebé tot fet, sense possibilitats d’arribar a la zona noble ni risc de patir

Pablo Machín torna a tenir a punt l’onze més habitual

L’empat contra el Llevant no va ser tan dolent, tenint en compte que dels rivals directes només el Betis va guanyar la setmana passada, però el Girona sap que per alimentar les ambicioses expectatives que s’ha marcat des que va arribar als 40 punts ha d’anar sumant-ne sense pausa. Aspirar a accedir a l’Europa League exigeix un nivell alt de productivitat. Els gironins tindran divendres una prova de foc a Montilivi contra el Betis, però abans li convindria fer feina aquesta tarda a Anoeta. Contra una Real que viu lluny de tot les primeres setmanes posteriors a l’acomiadament d’Eusebio Sacristán, el conjunt blanc-i-vermell mirarà de fer valer la motivació per fer un altre pas endavant.

El Girona no ha guanyat mai a Sant Sebastià, però afronta la tercera visita a Anoeta en una situació que difícilment hauria pogut imaginar. Ni tan sols quan tots dos equips es van enfrontar en la primera volta. La Real d’Eusebio Sacristán, que havia començat la lliga amb 9 punts de 9, va arribar a Montilivi amb dos punts més, i això que el Girona acabava d’enllaçar tres victòries. Una volta més tard, el Girona s’ha enfilat fins a poder considerar-se un aspirant amb totes les de la llei a ocupar la zona europea. A la Real, amb deu punts menys, ni tan sols hi ha Eusebio, acomiadat fa quinze dies. El club va recórrer al tècnic del filial, Imanol Alguacil, que avui debutarà a la banqueta d’Anoeta després d’haver tret un empat d’Eibar (0-0). La Real no ha de patir per baix, perquè té molt marge respecte a la zona de descens, però tampoc està en condicions de lluitar per repetir participació europea. En aquest sentit, el Girona afronta el partit d’aquesta tarda amb molt més al·licients que el rival.

El Girona, que dissabte passat va veure trencada la sèrie impecable de sis victòries seguides com a local, mirarà de rescatar a fora una versió que s’acosti a la que va mostrar a l’estadi de la Ceràmica (0-2). Aquella victòria a Vila-real, fa un mes, és l’única com a visitant de la segona volta i va arribar entre les visites al Camp Nou i al Bernabéu, on Yassine Bounou va encaixar mitja dotzena de gols. Avui, el Girona haurà d’anar amb compte, perquè si bé la Real s’ha mostrat molt irregular, a Anoeta té facilitat per marcar gols. De fet, és el tercer equip més golejador com a local –superat només pel Barça i el Madrid– i, dels quinze partits que ha jugat davant la seva afició, només s’ha quedat sense marcar en un, contra el Màlaga (0-2).

Amb la recuperació de Johan Mojica, un cop superada la sanció, Pablo Machín podrà tornar a presentar el seu onze més habitual, i seria una sorpresa majúscula que fes algun retoc. L’entrenador de la Real, en canvi, té baixes de pes. Asier Illarramendi, fix al mig del camp, està sancionat. Xabi Prieto és baixa per pubàlgia i Álvaro Odriozola, la principal sorpresa de l’estrena del nou entrenador –va situar el lateral com a extrem–, tampoc podrà jugar per una lesió al bíceps femoral.

ELS RIVALS

El Betis no falla i el Celta pressiona golejant el Sevilla, al qual el Girona podria superar

LA REAL A ANOETA

S’ha mostrat irregular, però només s’ha quedat sense marcar en un partit a casa

MINVATS

Imanol Alguacil debuta a Anoeta sense Xabi Prieto, Illarramendi ni Odriozola
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)