Girona

La bèstia negra potser no ho va ser tant

El Betis.

L’equip andalús s’ha imposat en les seves tres visites a l’estadi, però el resultat dels verd-i-blancs que més mal va fer al Girona amb diferència va ser l’àmplia derrota al Villamarín contra l’Sporting (0-3) que va frustrar l’ascens a primera dels gironins la temporada 2014/15

El Betis tornarà a trepitjar Montilivi. No ho fa des del setembre del 2014, però molta gent li va fer creu i ratlla el 7 de juny del 2015, quan una derrota al Villamarín contra l’Sporting per 0-3 va frustrar l’ascens a primera divisió del Girona. Només que els andalusos haguessin perdut per un gol de diferència, l’ascens hauria estat per als de Pablo Machín.

Gairebé tres anys després i mirat tot amb perspectiva de present, potser la bèstia negra no ho va ser tant. Aquest any no hi ha hagut cap Betis-Sporting a primera divisió i sí un Betis-Girona (justícia poètica?). I divendres hi haurà un Girona-Betis decisiu per a les aspiracions europees dels Machín. Això sí, per continuar alimentant el somni de jugar l’Europa League el curs 2018/19, el Girona haurà de fer una cosa que no ha fet mai, que és guanyar el Betis a l’estadi. Les tres vegades que els verd-i-blancs han jugat a Montilivi a segona A s’han endut la victòria: 0-2 la temporada 2009/10 (la derrota va significar la destitució de Cristóbal Parralo); 0-1 la 2010/11 i 1-3 la 2014/15 (el curs dels 82 punts i el dels efectes del Betis-Sporting).

Amb la venda engegada

Mentre l’equip protagonitzava el que aleshores acabaria sent la millor temporada de la seva història, el club intentava nedar entre aigües pantanoses. Asfixiat econòmicament i havent de fer front al concurs de creditors, l’anterior propietari, Josep Delgado, no va tenir cap altra sortida que activar la venda. La situació esportiva del Girona podia ser un caramel, especialment si es consumava l’ascens. Es va negociar a fons amb l’empresari argentí Ricardo Pini, que es va traslladar a Girona amb tot el seu equip de confiança; però també va irrompre Pere Guardiola fent la intermediació per TVSE Futbol, que és la que finalment va acabar adquirint el paquet majoritari de les accions. La venda del 80% dels títols es va donar per feta a l’abril, però els nous propietaris no van aparèixer a la ciutat fins a l’últim dia de juny. Aleshores, el Girona ja havia perdut l’ascens directe –el famós 0-3 al Villamarín– i la posterior promoció contra el Saragossa, malgrat el 0-3 a La Romareda. Hauria significat aquell ascens una marxa enrere de Delgado? El que és clar és que el Girona va persistir i el premi va arribar dos anys després, amb el club molt més estable, endreçat i havent aparcat tots els problemes econòmics, que semblaven un mal endèmic.

EL CONTEXT

Mentre l’equip excel·lia, Delgado negociava amb Pini i TVSE Futbol la venda del club

LA INCÒGNITA

L’arribada a l’elit hauria pogut significar una marxa enrere en les negociacions

EL PREMI, MÉS TARD

Dos anys després, la primera va trucar a la porta d’un club ja més estable i endreçat

TRIANGLE FATAL

Després d’aquell desenllaç, el Betis torna a Montilivi dirigit per Setién, extècnic del Lugo
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)