Girona

L’abonat té la paraula

Camí del ple. Amb les entrades disponibles gairebé exhaurides, l’assistència dels abonats i l’alliberament de seients seran clau perquè Montilivi presenti un ambient de gala aquesta nit

La bona trajectòria de l’equip gironí i la visita a Montilivi de rivals atractius i amb una bona nòmina de seguidors a Catalunya com el Betis han donat els seus fruits i per al duel d’aquest vespre quedaran ben poques de les 3.000 entrades que s’han posat a la venda per al públic en general, això si no s’arriben a exhaurir durant el dia d’avui. Aquest fet reforça l’escenari de poder viure un partit clau en la lluita per les posicions europees amb un ambient de gala i amb una assistència que pot vorejar el ple. En aquest objectiu, els abonats hi jugaran un paper clau. Si la seva assistència és elevada o alliberen el seu seient per tal que el club el pugui tornar a vendre, els forats a les grades de Montilivi seran ben pocs. I és que l’afició també hi pot jugar un paper molt important en el repte de portar el Girona cap a Europa. Amb l’estadi ple, l’equip de Pablo Machín ha protagonitzat actuacions d’altíssim nivell, i tant el tècnic com la plantilla han expressat en diverses ocasions que l’ànim de la graderia és imprescindible quan les forces flaquegen.

Un escenari de primera

El Girona ha aconseguit una mitjana d’uns 10.000 espectadors cada partit que juga a Montilivi, i en el darrer duel a casa, contra el Llevant, es va superar una xifra rodona: 150.000 espectadors ja han passat per l’estadi gironí aquest curs, un nombre d’aficionats que, amb la variable de l’ampliació de l’aforament que ha elevat la capacitat fins als 13.444 seients, supera i destrossa els registres aconseguits fins ara amb l’equip en el futbol professional. A la retina dels seguidors blanc-i-vermells hi quedaran records com l’extraordinari ambient en el dia del debut a primera divisió contra l’Atlético –11.512 espectadors–, la millor entrada de la temporada amb remuntada inclosa contra el Madrid amb 13.383 ànimes a les grades i la sempre especial visita del Barça que va permetre reunir 13.315 aficionats i aficionades a Montilivi.

Més enllà d’aquestes dates especials, el Girona ha aconseguit superar els 10.000 seguidors a l’estadi en un bon grapat de partits, i és destacable que en els dos darrers enfrontaments com a locals –contra el Deportivo i el Llevant–, també s’hagi assolit aquesta xifra. Contra el Betis, l’objectiu de tornar a superar els 10.000 sembla a l’abast i el repte serà acostar-se al ple de Montilivi. En joc, hi ha la lluita per assolir una plaça que doni accés a l’Europa League i, també, mantenir ben viva la flama de l’ambició de cara a un final de curs en què també hauran de passar per Montilivi equips com l’Espanyol –ja s’han esgotat les entrades per a aquest partit–, l’Eibar –amb possibilitats també d’assolir un lloc per jugar a Europa–, i el València, un dels equips més potents i més en forma d’aquesta temporada.

La concentració massiva verd-i-blanca, més complicat que es repeteixi

Les visites del Betis a l’estadi han estat sempre marcades per l’elevada presència d’aficionats verd-i-blancs ubicats en una àmplia zona de la graderia de Montilivi. La gran presència de seguidors bètics a Catalunya afavoreix la mobilització, una situació que aquest cop serà més complicat que es repeteixi. A diferència d’altres duels contra el Betis, el Girona ha reservat per ells les poc més de 300 localitats habituals per a l’afició rival. Hi ha constància que l’afició bètica s’ha mogut per comprar el major nombre de localitats al costat de la zona visitant però serà difícil que ocupin una zona tant àmplia i estiguin tant concentrats com en visites anteriors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)