Al Betis se li apareix l’àrbitre

El Girona topa amb Jaime Latre, que li anul·la tres gols, dos per centímetres i el tercer injustament, i perd un partit a Montilivi quatre mesos després

El Betis va patir el que no està escrit en una segona part d’absolut monòleg local, amb els de Machín jugant amb un 4-4-2 i apujant les revolucions al límit

GIRONA 0 BETIS 1

BETIS:Dani Giménez; Mandi, Javi García Bartra; Barragán, Fabián, Guardado, Junior; Joaquín (Campbell, 83’); Sergio León (Tello, 62’) i Loren (Sanabria, 74’). GIRONA:Bounou; Ramalho, Bernardo, Juanpe; Maffeo (Aday, 46’), Pere Pons, Granell, Mojica (Soni, 85’); Portu, Borja García (Choco Lozano, 46’); i Stuani. GOLS:0-1 (35’) Loren.ÀRBITRE:Jaime Latre, del col·legi aragonès.T.G.: als locals Ramalho (6’), Maffeo (13’), Muniesa (79’) –mentre s’escalfava a la banda–, Granell (85’), Portu (92’), Aday (92’) i Juanpe (93’), i als visitants Bartra (41’), Guardado (47’), Mandi (48’), Loren (58’) i Javi García (87’).T.V.: cap.PÚBLIC:11.286 espectadors a Montilivi.

Molt acostumats a resar a les Verges, la que se li va acabar apareixent ahir al Betis a Montilivi va tenir nom i cognoms: Santiago Jaime Latre. L’àrbitre aragonès va anul·lar un gol a Juanpe en la primera part i dos a Stuani en la segona que van acabar arruïnant el notable partit del Girona, que sobretot en els segons 45 minuts va passar per sobre del rival. En els dos primers gols invalidats, la vista de l’assistent va ser de linx. En el tercer, després de la dutxa el més aconsellable era anar a visitar l’oculista.

El Girona no en va fer prou amb tres gols per sumar un trist punt i el Betis en va tenir prou amb un per aconseguir la quarta victòria en quatre visites a Montilivi. El Girona va acabar netejant la imatge del 5-0 d’Anoeta, però les sensacions no compten i sí els resultats: l’1 de 12 va ser un cop a la línia de flotació de les aspiracions europees i el punt final a la ratxa sense perdre com a local. L’estadi gironí, pràcticament ple ahir tot i la pluja, va deixar de ser invulnerable quatre mesos després.

Equilibri desequilibrat

En la primera part, les ocasions van estar repartides. Els gols, també. Però un va valer i l’altre no. I el Betis va arribar al descans amb el partit encarrilat com hi hauria pogut arribar perfectament amb el duel costa amunt si Portu l’hagués encertat davant Dani Jiménez o si el porter no hagués desviat una falta directa de Granell. El Girona va atacar des de la rauxa i el Betis ho va fer més a través de la qualitat i l’ordre. El 0-1, això sí, va ser un golàs, començant per la fabricació de Joaquín (es va desfer de Granell i Pere Pons) i acabant amb la definició de Loren.

Machín es reinventa

El tècnic del Girona, amb una fidelitat absoluta a la defensa de tres, es va treure del barret una variant tàctica que no només va sorprendre tot Montilivi, sinó també Quique Setién. Va moure fitxa abans que mai i va convertir el 3-4-2-1 en un 4-4-2. Choco Lozano (va substituir un desconegut Borja García) va fer parella a dalt amb Stuani, tot i que el moviment sorpresa va ser que l’entrada d’Aday (per Maffeo) va significar que Ramalho passés a jugar de lateral dret i el de Sentmenat, a l’esquerre. Machín va avançar Mojica a l’interior i el Betis va començar a tremolar amb les centrades del colombià. També amb les de Granell. Si hagués estat un partit de bàsquet, Setién hauria esgotat tots els temps morts haguts i per haver en el primer quart d’hora, d’un domini asfixiant dels gironins. I quan les centrades van començar a donar rèdits, allà hi havia un senyor aixecant la bandera que va fer la vida impossible a Stuani (li va anul·lar dos gols), va indignar Montilivi i qui sap si també va acabar posant el seu granet de sorra perquè el Girona s’acomiadi de la lluita per ser a Europa la temporada vinent.

El Girona ho va intentar fins al final sense descans. Els tres minuts d’afegit que va decretar el col·legiat van ser un altre insult per als locals. El Betis gairebé no es va acostar als dominis de Bounou malgrat que Setién va fer sortir Tello, Sanabria i Campbell. El Girona va acabar morint a l’àrea rival i col·leccionant també massa targetes per un excés d’impetuositat, fruit també de la impotència per veure tanta injustícia acumulada.

LA PRIMERA PART

El Betis va atacar amb més ordre i el Girona va intimidar des de la pressió i la rauxa

VOREJANT EL GOL

El porter visitant va salvar dos cops l’1-0 i quan Juanpe el va batre, ho va fer en fora de joc

DE L’1-0 AL 0-1 (35’)

Una acció de luxe de Joaquín i una gran definició de Loren van suposar el gol del Betis

CANVI DE SISTEMA

Amb Aday i Choco al camp, Machín va jugar per primera vegada amb un 4-4-2

LA SEGONA PART

El Betis, aclaparat, es va passar tota l’estona defensant les centrades de Mojica i Granell

MONTILIVI, INDIGNAT

Stuani va marcar dos gols (61’ i 77’), però l’àrbitre els va anul·lar i va encendre l’estadi