Girona

La porta encara està oberta

La frenada en sec del Girona (1 punt de 12) no ha descartat els de Machín de la lluita pel sisè lloc, perquè ni el Vila-real ni el Sevilla tampoc no estan per tirar coets

Els gironins estan a més d’un partit de les posicions d’Europa League, però ara ja és obligat sumar de tres en tres contra l’Alavés i l’Espanyol

La porta d’Europa no s’ha tancat per al Girona tot i haver sumat només un punt en els quatre últims partits. En altres circumstàncies, això hauria estat definitiu. Però els de Machín tenen la sort que tots els rivals de la zona noble excepte el Betis –el seu botxí de divendres i de cada vegada que ha trepitjat Montilivi– també han desaccelerat. No ha estat una frenada tan brusca com la dels gironins, però déu-n’hi-do: el Vila-real ha sumat quatre punts dels últims 12, i el Sevilla, només dos. Ahir, els dos rivals que el Girona té per sobre es van enfrontar al Sánchez Pizjuán i van signar el millor resultat possible per als de Machín, perquè tots dos van deixar de sumar dos punts. I el que tenia per sota i el podia superar (el Celta) va perdre a Leganés.

El Girona, però, ha esgotat tots els comodins possibles en els quatre últims partits i ja no pot badar gaire més. Aquest 1 de 12 va ser un 8 de 12 en la primera volta (triomfs contra el Madrid i el Llevant i empats contra la Real Sociedad i el Betis), en què els de Machín semblaven tocats per la mateixa vareta màgica que ara sembla en poder de l’equip de Setién (cinc triomfs seguits que l’han fet pujar del desè al cinquè lloc, i a sobre amb un coixí de quatre punts sobre el sisè).

Si el Girona vol jugar l’Europa League la temporada 2018/19, la reacció no només és obligada, sinó també imminent. Els dos partits que té aquesta setmana (dijous a Mendizorrotza i diumenge contra l’Espanyol a Montilivi) determinaran si el conjunt blanc-i-vermell es reenganxa a la lluita pel sisè lloc o si ho ha de deixar córrer definitivament. Tot i que el setè també té moltes possibilitats d’acabar jugant l’Europa League, també hi ha el risc que no sigui així: si el Sevilla guanya la copa i no es classifica entre els set primers, el setè no tindrà el premi de la competició europea.

Un calendari favorable

El gran aliat del Girona en el tram final de lliga és el calendari. Serà difícil que cap dels sis rivals amb els quals s’ha d’enfrontar s’hi jugui res, tot i que també va ser el cas de la Real Sociedad i els de Machín van sortir escaldats d’Anoeta (5-0). L’Alavés, dijous, en farà de sobres amb els 35 punts que té per continuar una temporada més a primera divisió. I l’Espanyol, que n’acumula 36, fins i tot té lluny la possibilitat de prendre al Girona la condició de segon millor equip de Catalunya que els blanc-i-vermells li hauran pispat en la seva primera experiència en la màxima categoria. Si el Girona supera aquests dos partits d’aquesta setmana amb 4 o 6 punts, la flama europea es mantindrà encesa.

Posteriorment, el Girona ha de visitar el Getafe, que, com l’Alavés i l’Espanyol, té la feina més que feta. Els de Machín afrontaran tot seguit dos partits consecutius a Montilivi, contra l’Eibar i el València. Els de Mendilibar encara tenen alguna possibilitat de lluitar per les places europees, però necessiten canviar la dinàmica que ara és força negativa (2 punts de 15). El València, per la seva banda, va veure estroncada al Camp Nou una sèrie imponent (15 de 15) i avui pot perdre el tercer lloc en favor del Real Madrid. En altres circumstàncies, la lluita pel tercer lloc hauria convertit el Girona-València de la penúltima jornada en decisiu per als valencians, però això ja no serà el cas, perquè el quart classificat de primera divisió no necessitarà jugar la temporada vinent cap eliminatòria prèvia per accedir a la fase de grups de la Champions. Finalment, el Girona tancarà la lliga a l’estadi Gran Canària contra un Las Palmas que ja farà setmanes tindrà els dos peus a segona A.

Real Madrid

6-1

Girona

Real Sociedad

5-0

Girona

Girona

0-1

Betis

Girona

1-1

Llevant

EN LA PRIMERA VOLTA

Contra el Madrid, el Llevant, la Real Sociedad i el Betis, el Girona va sumar 8 punts

TOTS ENCALLATS

Els gironins lluiten amb el Vila-real, el Sevilla i el Celta per una o dues places europees

ESCAPATS

El Betis ha passat del desè lloc al cinquè en només cinc jornades de lliga (15 de 15)

CALENDARI A FAVOR

Dels sis últims rivals (tres a casa i tres a fora) no n’hi ha cap que s’hi jugui gaire res
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)