Girona

Bounou i Juanpe fan el ple

La setmana de tres partits. El porter i el central són els únics que han jugat els 270 minuts possibles contra el Betis, l’Alavés i l’Espanyol (3 punts de 9)

Pablo Machín ha utilitzat 19 futbolistes per fer front a una setmana amb tres partits (Betis, Alavés i Espanyol) que no ha estat gaire productiva per a les aspiracions europees del Girona, amb dues derrotes a Montilivi i una victòria a Mendizorrotza (3 punts de 9). A diferència de darrer precedent entre el 24 de febrer i el 3 de març (Barça, Celta i Vila-real, amb un balanç de 6 punts de 9), Machín ha jugat més la carta de les rotacions. Aleshores va fer servir 16 jugadors –tres menys que ara– i n’hi va haver sis que van jugar els 270 minuts (Bounou, Bernardo, Juanpe, Ramalho, Maffeo i Granell).

Contra el Betis, l’Alavés i l’Espanyol, només Bounou i Juanpe van fer el ple de minuts. En el cas del central, a Mendizorrotza ho va fer al costat dret per deixar el perfil esquerre a Muniesa. Maffeo i Borja García són els altres dos únics futbolistes que van ser titulars en els tres partits, per bé que tots dos van ser substituïts en la mitja part del duel contra el Betis (Maffeo per Aday i Borja per Choco Lozano) perquè Machín pogués passar del 3-4-2-1 al 4-4-2.

Juanpe Ramírez ja és el segon jugador del Girona amb més minuts a primera divisió (2.705) rere Portu (2.732). Bounou, tot i haver-se perdut sencers els vuit primers partits de lliga, fa setmanes que ha superat els 2.000 minuts (2.295) i és el novè futbolista més utilitzat per Machín. El canari ha jugat sencers 29 dels 30 últims partits i només es va perdre el Màlaga-Girona per sanció. El marroquí enllaça 26 titularitats i 25 partits sencers (només va haver de ser substituït per molèsties musculars al Wanda Metropolitano, en la mitja part).

El costat fosc

Malgrat la generositat de Machín en les rotacions (fins i tot hi ha tingut cabuda el jugador del filial Kevin Soni), hi ha tres futbolistes que no han tingut gens de protagonisme en aquesta forquilla de tres partits en deu dies. Un és el porter Gorka Iraizoz, que ha vist els tres duels des de la banqueta; l’altre és Eloi Amagat, que els ha vist de paisà perquè no ha entrat en cap convocatòria, i el tercer és el brasiler Douglas Luiz, una de les grans decepcions del curs. El migcampista cedit pel City té un paper absolutament residual en aquest equip (en els nou últims partits només va jugar dos minuts contra el Deportivo). L’altre jugador que no ha intervingut en els tres últims partits ha estat el defensa Carles Planes, que estava lesionat.

L’ALTRE EXTREM

Malgrat estar tots tres disponibles, Iraizoz, Douglas Luiz i Eloi no han jugat ni un minut

EL PRECEDENT

Per titularitats
Bounou 3
Juanpe 3
Borja García 3
Maffeo 3
Bernardo 2
Ramalho 2
Granell 2
Pere Pons 2
Mojica 2
Portu 2
Stuani 2
Aday 1
Choco Lozano 1
Alcalá 1
Muniesa 1
Aleix 1
Timor 1
Olunga 1
Minuts (partits)
Bounou 270 (3)
Juanpe 270 (3)
Maffeo 225 (3)
Portu 214 (3)
Borja García 204 (3)
Stuani 204 (3)
Pere Pons 192 (3)
Ramalho 180 (2)
Mojica 176 (2)
Granell 169 (2)
Aday 156 (3)
Bernardo 156 (2)
Choco Lozano 101 (2)
Olunga 90 (2)
Alcalá 90 (1)
Muniesa 90 (1)
Timor 90 (1)
Aleix Garcia 89 (2)
Kevin Soni 4 (1)
En l’última setmana amb tres partits, sis futbolistes ho van jugar tot
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)