Barça B

Una decisió amb pocs precedents

Barça B. Franc Garcia Pimienta s’ha convertit, després de Jordi Vinyals el 2015, en el segon entrenador que assumeix les regnes del filial blaugrana per rellevar un tècnic destituït

En un futbol formatiu cada dia més competitiu, lluny queden aquells dies en què la mala marxa d’un filial no precipitava destitucions. A can Barça, almenys, hi va haver paciència durant dècades. L’equip podia rutllar malament i baixar de categoria, que l’entrenador que començava la temporada també l’acabava. Quique Costas, per exemple, va estar-hi tot el curs malgrat que l’equip va baixar a tercera el 2007. Vuit anys abans, el Barça B va descendir a segona B amb Josep Maria Gonzalvo i tampoc no hi va haver destitucions. La mateixa història es va repetir amb Juande Ramos (1997). Mantenir els tècnics, amb tot, havia estat sempre la tradició.

La filosofia, en tot cas, ha canviat els darrers anys i Franc Garcia Pimienta s’ha convertit en el segon entrenador que agafa les regnes del filial amb la temporada en joc. El darrer precedent és molt recent. Fa tres temporades Jordi Vinyals va rellevar Eusebio Sacristán, tot i que la situació no era tan delicada com ara. Cal dir, això sí, que aquella decisió va ser presa pensant més a curt termini, perquè Pimienta continuarà en el Barça B independentment del desenllaç de la temporada. En tot cas, el 2015, Jordi Vinyals no va poder frenar la mala tendència de l’equip. El tècnic de Cardedeu va agafar les regnes del filial amb força més marge que ara Pimienta –en la jornada 25a– i la seva dinàmica, lluny de millorar, va anar a pitjor. I és que el Barça B va passar de ser setzè a acabar el darrer. El desafiament de Garcia Pimienta, amb tot, és més gran: el nou tècnic del filial només disposa de sis jornades per treure l’equip de la zona de descens. Dissabte, a Almeria, hi ha el primer partit clau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)