Nàstic

Un curs irreconduïble

Nàstic. Enèsim partit fluix de l’equip tarragoní, que perd contra l’Osasuna i no pot allunyar-se del pou. Nano Rivas, que se la va jugar amb una alineació sorprenent, queda molt tocat

NÀSTIC 0 OSASUNA 2

NÀSTIC:Dimitrievski; Kakabadze, Xavi Molina, César Arzo, Javi Jiménez; Tete Morente (Omar Perdomo, 46’), Gaztañaga, Matilla, Abraham (Maikel Mesa, 68’); Uche (Dongou, 76’) i Manu Barreiro.OSASUNA:Sergio Herrera; Lillo, Miguel Flaño, Aridane, Oier; Lucas Torró; Rober Ibáñez (Sebas Coris, 76’), Roberto Torres (Arzura, 64’), Borja Lasso, Quique; i Xisco (David Rodríguez, 89’).GOLS:0-1 (30’) Rober Ibáñez. 0-2 (43’) Xisco.ÀRBITRE:Cuadra Fernández.T.G.:Als locals Javi Jiménez i César Arzo, i als visitants Lillo i Sebas Coris.PÚBLIC:5.627 espectadors.

Que els equips que hi ha per sota no guanyin i que la temporada s’acabi com més aviat millor. A aquestes dues premisses s’agafa un Nàstic que, després de dos canvis d’entrenador i d’uns quants reforços d’hivern, és plenament conscient que la mala temporada ja no es reconduirà i que només queda resar per assegurar una salvació que ahir hauria quedat encarrilada en cas de victòria. Les derrotes, dissabte, dels dos equips en zona de descens que no han baixat, el Còrdova i el Barça B, pintaven un bon panorama, però el Nàstic, en un partit molt fluix, va ser incapaç d’aprofitar-ho, i el pou es manté a quatre punts.

No es pot descartar, però, un últim moviment, ja que el tercer tècnic del curs, Nano Rivas, va quedar molt tocat pel partit. Se la va jugar amb una alineació sorprenent, i no li va sortir bé. Va situar en el doble pivot Matilla, que feia tres mesos que no jugava, i Gaztañaga, deixant Fali i Javi Márquez a la banqueta. A més, va col·locar el lateral Abraham com a interior i Uche, inèdit últimament, en atac amb Barreiro. Enmig de la mala maror d’aficionats i directius que regnava després del partit al Nou Estadi, ningú no va assegurar que Rivas acabi el curs i el partit de Sevilla, on diumenge el Nàstic està obligat a vèncer, serà decisiu per al seu futur.

Un gol ridícul

L’Osasuna va guanyar perquè va aprofitar dues errades greus de la defensa grana. En el 0-1, César Arzo i Javi Jiménez van fallar en la intercepció d’una centrada des de la banda esquerra de Quique, i van permetre que Rober Ibáñez, sol al segon pal, controlés la pilota i batés Dimitrievski (30’). I el 0-2 va ser entre surrealista i ridícul: en ple atac de l’Osasuna, l’assistent va aixecar el banderí i tots els jugadors es van aturar. Xisco, quan ja girava cua, es va adonar que l’àrbitre no havia xiulat –no hi havia hagut fora de joc– i es va reactivar per empènyer la pilota d’esperó a dins la porteria, entre la passivitat absoluta dels jugadors locals, sobretot de Dimitrievski.

El Nàstic, que no havia començat malament, dinàmic i buscant la banda de Javi Jiménez i Abraham, la mobilitat d’Uche i el cap de Barreiro, per bé que sense bones ocasions, es va apagar amb el 0-1 i es va ensorrar amb el 0-2. Ho havia apostat tot a començar amb força i marcar aviat, i la segona part se li va fer eterna, sense cap pla ni esma. L’afició no va trigar a abandonar el camp i a mostrar la disconformitat amb un equip sense ànima i un projecte molt tocat.

ELS VESTIDORS

A la primera part hem sigut superiors, però ens ha fet mal el 0-2, error nostre: encara que veiem la bandera aixecada no ens podem aturar
No crec que sigui la solució [la seva destitució], tot i que la respectaria. Tinc confiança i força
Nano Rivas
entrenador del nàstic
Hem donat la cara, però hem perdut un partit important. Toca aixecar-nos i estar units
Xavi Molina
CAPITÀ del nàstic

Recriminacions i molts nervis després del partit

Les dues derrotes seguides del Nàstic –la primera, a Llorca, va ser especialment dolorosa contra un equip ja descendit– van crispar els nervis ahir al Nou Estadi. Després que durant el partit se sentissin xiulets i crits des d’un sector de l’afició contra el director esportiu, Emilio Viqueira, després de l’enfrontament alguns seguidors grana van esperar els futbolistes, els tècnics i els directius. Van increpar i insultar alguns jugadors i el mateix Viqueira, que anava acompanyat del cos tècnic al complert i que va respondre encarant-s’hi, obligant a la mediació dels Mossos. Els aficionats grana molestos també van discutir una bona estona amb Xavi Molina i Omar Perdomo, els dos únics futbolistes que s’hi van aturar i que van acabar aplaudits, i amb el president, Josep Maria Andreu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)