3a divisió FEF

Un únic punt de tensió

3a divisió. La Pobla de Mafumet, el Terrassa i el Prat es juguen la quarta plaça, l’única disputa en joc en aquesta darrera jornada. El filial grana és qui millor ho té per jugar la promoció

Amb el descens directe ja decidit i amb els tres primers classificats també definits –el Sant Andreu i l’Hospitalet, això sí, es disputen la segona posició que dona un cert avantatge amb vista a la promoció d’ascens–, l’únic punt d’interès en aquesta darrera jornada de campionat és la lluita pel darrer bitllet per a la promoció d’ascens.

I en aquesta pugna qui està més ben situat és la Pobla de Mafumet, l’únic conjunt que depèn de si mateix per amarrar la classificació. Això sí, el filial grana s’enfronta al pitjor rival possible: l’Espanyol B. Els blanc-i-blaus han abaixat lleugerament el ritme des que es van proclamar campió de lliga, però han demostrat ser, de bon tros, el millor equip del campionat i encara no coneixen la derrota al seu camp. Els grana, per la seva banda, necessiten la victòria si no volen estar pendents d’altres resultats.

I és que a Castelldefels, el Terrassa estarà molt pendent del que passi a la ciutat esportiva Dani Jarque. Els egarencs, que la setmana passada van aconseguir una victòria in extremis gràcies a un gol de Toro a les acaballes, necessiten millorar el resultat dels tarragonins per assaltar la quarta posició i tornar a jugar el play-off d’ascens per segona temporada consecutiva.

Per últim, el tercer en discòrdia en aquesta lluita és el Prat, que necessita poc més que un miracle per acabar la lliga en quarta posició. Si fa no fa, un miracle semblant al de la setmana passada, en què els potablava van mantenir les seves mínimes esperances en remuntar un 0-2 al Palamós en els últims deu minuts. En aquesta ocasió, els de Pedro Dólera necessiten tornar a sumar els tres punts, però a sobre, només els serveix la derrota de la Pobla de Mafumet i del Terrassa. D’entre tots tres, només un sortirà vencedor de la jornada; la resposta, aquest migdia.

Manzi, amb el Pichichi gairebé a la butxaca

Si res no canvia de manera brusca, el davanter de l’Hospitalet acabarà la lliga com a màxim golejador del campionat (17). El canari va necessitar un temps d’adaptació, però es va destapar com a golejador sobretot entre la jornada 21 i 25, en què va anotar vuit gols. Entre els seus perseguidors destaca l’escapulat Manuel Raíllo (14) i Sergi Arranz (14), que s’havia fet un fart de marcar a primera catalana els últims anys. Tot i això, en cap dels casos els números s’apropen als 30 gols de Marc Mas l’any passat ni als 21 de Triguero i Mas en fa dos.

El Granollers i la tranquil·litat d’estar salvat

Tot i que no està plenament salvat –un saldo negatiu entre els ascensos i els descensos d’equips catalans de tercera a segona B arrossegaria el conjunt vallesà a primera catalana–, el Granollers podrà viure la primera jornada tranquil·la després d’evitar matemàticament el descens directe. Els del carrer Girona han patit de valent per salvar la categoria, però podran jugar contra el Santboià sense cap mena de pressió. Els vermells, per la seva banda, ja fa setmanes que es troben en aquesta situació i només han sumat dos punts en els últims sis partits.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)