Nàstic

Gordillo és el quart

Nàstic. El club grana s’encomana a l’exjugador i exsecretari tècnic del club per substituir el tercer entrenador destituït del curs, Nano Rivas, i evitar el descens en les tres últimes jornades

José Antonio Gordillo té al davant un repte curt, intens i molt compromès. Haurà de dirigir el Nàstic en els tres últims partits de lliga i aturar la caiguda lliure d’un equip que es dirigeix a segona B, categoria que a Tarragona no volen tornar a trepitjar, ara que el club està sanejat econòmicament i és ambiciós. Gordillo va ser anunciat i presentat ahir com el substitut, fins a final de temporada, de Nano Rivas, fulminat diumenge a la nit després de la humiliant derrota de la tarda al camp del descendit Sevilla Atlético, que va deixar els grana molt tocats i a un sol punt de les places de descens. Gordillo dirigirà el Nàstic en el partit decisiu de dissabte contra un rival directe, la Cultural Leonesa, i en els duels contra els dos primers, l’Osca i el Rayo. Amb Rivas marxen el seu ajudant, Xisco Muñoz, i el preparador físic, Alberto Berrocal, i amb Gordillo arriben Abel Segovia i Jordi Abella.

Gordillo (Morón de la Frontera, Sevilla, 1974) va ser central del Nàstic entre el 1998 i el 2003 (116 partits, 6 gols i una peça clau en el recordat ascens a segona A del 2001) i secretari tècnic el 2010. També ha treballat de coordinador del planter del Betis i com a director esportiu del Sabadell, del desembre del 2013 al maig del 2015. Posteriorment va formar part del cos tècnic de Pepe Mel al Deportivo i fins ara estava en el de Paco López al Llevant.

Gordillo, del qual es valora el fet de conèixer bé el club tarragoní i sentir-s’hi identificat, més que no pas l’experiència a les banquetes, és l’última alternativa d’emergència per a una temporada desastrosa del Nàstic, que va fer fora Lluís Carreras després de la quarta jornada, Antonio Rodríguez després de la 24 i ara Nano Rivas. Precisament, Rivas va dirigir el Nàstic les tres últimes jornades de la lliga passada –com ara li toca fer a Gordillo– en substitució de Juan Merino, relleu cinc mesos abans de Vicente Moreno, i va treure l’equip de la zona de descens –estava a un punt dels llocs de salvació quan va arribar– i el va salvar gràcies a tres victòries en els tres partits.

Després de dos anys molt convulsos, a Tarragona necessiten estabilitat i una planificació més sòlida, però de moment els cal salvar la temporada, i per aconseguir-ho s’encomanen a un home de la confiança del president, Josep Maria Andreu, que ja volia acomiadar Rivas després de la derrota de Llorca. El director esportiu, Emilio Viqueira, ho va evitar, però diumenge es va quedar sense arguments i Andreu va agafar les regnes de la situació. Ahir, de fet, Viqueira no va estar en la presentació. La contractació de Gordillo és una decisió d’urgència, però també podria ser la primera d’una nova etapa sense Viqueira i amb menys pes de Promoesport.

LES FRASES

És un orgull venir al meu equip, no podia dir que no. És difícil, però l’equip m’agrada i hi ha bons jugadors. Ho farem, n’estic convençut

CANVIS DE FUTUR

La decisió podria ser la primera d’una nova etapa sense Viqueira i amb menys pes de Promoesport
Ara calen bons entrenaments, missatges clars i fer veure a l’equip que hi ha qualitat
José Antonio Gordillo
entrenador del nàstic
Els nastiquers que vam veure el partit a Sevilla vam plorar de ràbia. No esperàvem arribar fins aquí ni ho entenem. Demanen disculpes a l’afició
Gordillo té el cor grana, ho va donar tot com a jugador, i sé que ens ajudarà i ens en sortirem
Josep Maria Andreu
president del nàstic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)