3a divisió FEF

DAVID TORO

DAVANTER DEL TERRASSA

“Tot el patiment ha valgut la pena”

Una hèrnia inguinal detectada amb quatre mesos de retard li ha impedit jugar. Ara, ja recuperat, ha fet tres gols en els últims tres partits

Al seu perfil de Twitter no hi ha una rastre d’una pilota de futbol. Hi ha una foto amb una pilota medicinal i una altra amb el seu nebot. Recuperació i família. Les lliçons de vida sobren per a David Toro (Sant Boi de Llobregat, 1992). No hi ha ningú que aquesta temporada ho hagi passat tan malament, en el pitjor procés de lesió que qualsevol jugador pot tenir: no saber de què està lesionat. Tot l’hivern batallant contra una lesió fantasma fins que el doctor Díaz li va trobar una hèrnia inguinal de la qual es va operar i s’ha recuperat recentment. Ara mira enrere entre llàgrimes, però el conte té un final feliç. Tres gols en els últims tres partits, cadascun més decisiu que l’anterior. Toro ha colpejat contra el Cerdanyola, el Castelldefels, i diumenge passat va donar avantatge al seu equip contra el Mar Menor en l’anada dels quarts de final (1-0) de la fase d’ascens. La renovació, signada ahir, se l’ha guanyat a pols.

Contra el Santboià comença tot...
Allà surto substituït per un trencament al psoes [un mes era el termini de recuperació], faig tractament per recuperar-me, i quan l’acabo encara em fa mal. I no és res muscular. Insisteixo als doctors que no és el psoes, i tot i que em fan proves no em troben res. Fins que el doctor Díaz em fa unes altres proves i em troba un punt. Tenia una hèrnia inguinal.
Quant de temps passa?
Em lesiono el 24 de setembre i m’operen el 17 de gener. Gairebé quatre mesos. Durant tot aquest temps, pel meu compte he anat a molts especialistes, fisioterapeutes, doctors, osteòpates, de tot. I no em trobaven res. Després d’operar-me, dos mesos i mig més. En total, més de sis mesos sense jugar.

Què necessita un lesionat de llarga durada?

Suport anímic. Tinc 25 anys, no soc cap promesa i el mister confiava en mi per aquesta temporada. I jo sentia que aquesta temporada havia de fer el salt. Però la lesió em va matar anímicament, veia que no hi havia millora. Dia rere dia, era el mateix. Per sort he tingut una gran família que m’ha donat suport, la meva parella, i els estic molt agraït per tot això.
L’equip també li va donar suport...
Allò del vídeo va ser espectacular. Part del cos tècnic em va preparar un vídeo amb fotografies...
I al final posava “el millor està per arribar”...
I ha arribat. Han estat tres gols molt importants. Era just el que necessitava. Els primers partits, després d’una lesió tan llarga i tants mesos, tens por de tornar a recaure i perdre’t ja el que queda de curs. I a més amb tot el que es jugava l’equip. Tot està sortint bé i ha valgut la pena tant de patiment.
Es deu recordar del doctor Díaz...
Es va portar molt bé amb mi. L’operació va anar força bé i en les dues o tres primeres setmanes tenia dolors perquè vaig forçar. Vaig dir al mister que volia tornar per ajudar l’equip en un moment tan important. Però ara ja estic bé i no tinc dolors.
Li ha canviat la manera de veure el futbol?
D’estar sempre dins a veure’l des de fora... Sentir que no pots ajudar és molt dur. I més sabent que no saps quan tornaràs a jugar. Et fa madurar.
Què diria a un lesionat que estigui passant per un procés semblant al que ha passat vostè?
Que trobi el suport en la seva família, en la gent propera i en l’equip. I sobretot que mai deixi de lluitar pel seu somni. Tot arriba.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)