1a femenina

El Barça, gràcies als penals

Copa de la Reina. L’equip blaugrana va necessitar la tanda de desempat per eliminar un Athletic que va igualar dues vegades els seus gols. Jugarà contra l’Atlético la final del 2 de juny

ATHLETIC 2 (3) BARÇA 2 (4)

ATHLETIC:Ainhoa Tirapu, Sierra (Ainhoa Álvarez, 91’), Garazi, Gimbert, Eunate, Moraza (Yulema, 71’), Maite Oroz (Cirauqui, 77’), Damaris, Jone Ibáñez (Nekane, 60’), Lucía i Erika.BARÇA:Paños, Melanie, Losada, Gemma (Andonova, 106’), Mariona (Andressa Alves, 91’), Alexia, Patri, Mapi León, Bussaglia (Unzué, 87’), Martens i Aitana Bonmatí (Duggan, 70’).GOLS:0-1 (36’) Mariona. 1-1 (81’) Eunate. 1-2 (94’) Martens. 2-2 (95’) Lucía.PENALS:Andonova, 0-1. Gimbert, 1-1. Losada, 1-2. Erika, 2-2. Duggan, atura Ainhoa. Garazi, 3-2. Patri, 3-3. Eunate, atura Paños. Andressa Alves, 3-4. Lucía, al pal.ÀRBITRE:Frías Acedo.T.G.:a les blaugrana Losada i Mapi León.

El Barça va necessitar la tanda de penals per eliminar l’Athletic i classificar-se per a la final de la copa de la Reina, en la qual es veurà les cares amb l’Atlético, el campió de lliga. Les madrilenyes van derrotar en l’altra semifinal el Granadilla de Tenerife gràcies a dos gols en els últims minuts (0-2). La final es disputarà el dissabte 2 de juny a Mèrida.

El Barça es va trobar ahir a Reus un Athletic seriós, ordenat i amb capacitat de reacció. Li va costar molt a l’equip blaugrana portar la iniciativa i només va avisar amb un xut al travesser de Vicky Losada abans del gol de Mariona Caldentey, que va rematar un córner de cap al segon pal (36’).

La segona part va començar amb un xut d’Alexia salvat entre la portera Ainhoa i el travesser, però l’Athletic es va estirar i va estar a prop d’empatar en dues accions en què les davanteres bilbaïnes van guanyar l’esquena a la defensa rival. En totes dues, Mapi León va haver de salvar les rematades sobre la línia de gol. Després que el Barça perdonés la sentència –Aitana, Mariona i Martens van tenir el gol a prop–, la basca Eunate va sorprendre Sandra Paños amb una falta molt llunyana que va agafar la direcció de la porteria (81’). La pròrroga va començar amb un golàs de Martens (94’) i amb la rèplica ràpida de Lucía (95’) i, en els penals, va decidir el major encert de les blaugrana.