Girona

I per fi va arribar el dia

Girona sempre recordarà el 4 de juny del 2017, el dia de l’ingrés del club de Montilivi a primera divisió per primera vegada en la història

El partit culminant no va tenir gols, però tant el Girona com el Saragossa es van sortir amb la seva

L’alegria a l’estadi es va desfermar i després es va escampar per tota la ciutat

GIRONA 0 SARAGOSSA 0

GIRONA:Bounou, Ramalho, Alcalá, Juanpe; Aday, Eloi, Granell, Mojica (Cifu, 77’); Portu (Felipe Sanchón, 83’), Borja García (Richy, 85’); i Sandaza.SARAGOSSA:Ratón; Isaac, Cabrera, Marcelo Silva, José Enrique (Jesús Valentín, 71’); Zapater; Lanzarote (Edu García, 80’), Javi Ros, Cani (Xumetra, 62’), Edu Bedia; i Ángel.ÀRBITRE:Arcediano Monescillo (comitè manxec).T.G.:cap.T.V.:cap.PÚBLIC:9.082 espectadors.

Avui fa justament un any, el 4 de juny del 2017, el Girona va fer el cim més alt de la seva història. No va ser necessària la irrupció de cap heroi que marqués un gol i passés a la posteritat. Ni que aparegués una mà miraculosa de Bounou. L’equip de Pablo Machín va pujar el dia que a Montilivi es va veure probablement un dels partits més avorrits des de la inauguració, el 1970. En un altre context, aquells 90 minuts s’haurien fet infinits, inaguantables. Però aquell dia no. Va ser un 0-0 preciós i inoblidable. El Girona en feia prou amb un punt per pujar i al Saragossa també li calia l’empat per salvar-se. Oli en un llum. L’equip de Machín ja havia passat feia dos anys per una situació de crueltat extrema, el maleït episodi contra el Lugo, i s’havia tornat a quedar sense premi en un últim partit definitiu, al cap d’un any, contra l’Osasuna. No era qüestió que la història es repetís. Aquell 4 de juny del 2017 tocava festa grossa. I hi va ser. Del minut 1 al 90. Un pacte de no-agressió que va satisfer els objectius de catalans i aragonesos, especialment dels locals, tot i que el Saragossa, més que el descens, es jugava fins i tot la desaparició. El xut que més a prop va sortir dels tres pals gairebé va entrar al bar que hi ha al gol sud. Tant li feia. Montilivi va esclatar d’eufòria.

Poc abans que Arcediano Monescillo assenyalés el final del partit, els jugadors del Girona que no estaven convocats ja eren al costat de la banqueta, a punt per córrer cap al terreny de joc. No van ser els únics. Els aficionats no van fer cas de l’avís de megafonia i de seguida van tenyir el camp de blanc-i-vermell. El Girona, però, tenia preparada una primera festa a l’estadi i va aconseguir fer tornar tothom al seu seient. Amb l’estadi a les fosques, la plantilla, amb una samarreta amb un lema que va fer fortuna durant totes les celebracions –“Un equip, una afició, una ciutat”–, va tornar al camp enmig d’un espectacle de llum i de colors. Hi va haver parlaments, confeti, l’arc de triomf i la volta d’honor. La plantilla va tancar la nit de l’ascens en una sala de festes. Els esperava encara, l’endemà, un reconeixement multitudinari a la ciutat.

Una altra dimensió

El Girona feia temps que ambicionava l’ascens a primera, una categoria que cap club de la demarcació havia tastat en tota la història. En un context desconegut fins ara, les expectatives eren altes. I un any després, el Girona ha pogut confirmar que formar part de la màxima categoria del futbol estatal el situa en un nivell que no té res a veure amb tot el que havia experimentat anteriorment, i això que acumulava nou temporades seguides a la Lliga de Futbol Professional. A primera, tot ha crescut de manera exponencial. El club es va posar les piles de seguida i va canviar de dalt a baix l’estadi, començant per la gespa i continuant amb dues grades supletòries que van fer créixer la capacitat dels 9.282 seients als 13.444. A diferència de les temporades a segona A, la resposta de l’afició ha estat massiva des del primer dia, amb una mitjana d’uns 10.000 espectadors a l’estadi. I el club ha vist multiplicat el ressò i el seguiment de tot el que fa. Amb una trajectòria impecable en la seva estrena, tancada amb 51 punts i en el desè lloc, el club ja prepara –ara sense Pablo Machín– la segona experiència d’una història que va començar a escriure fa un any.

EL CONTEXT

El Girona en feia prou amb un punt per pujar i el rival el necessitava per salvar-se

LES CELEBRACIONS

L’estadi va viure una primera festa molt lluïda, abans de la massiva de l’endemà a la ciutat

UN ALTRE NIVELL

L’aterratge a l’elit ha confirmat el creixement majúscul del club blanc-i-vermell
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)