Girona

De Montilivi al Pizjuán

Un referent menys al vestidor

Amb l’arribada a Sevilla al costat de Machín, Jordi Balcells tanca una etapa de 14 anys al Girona i enceta la seva primera experiència lluny de casa

Ningú superava el preparador físic en trajectòria a Montilivi

Balcells és l’únic membre del cos tècnic que ha treballat al Girona en tota l’etapa a l’LFP
Coincidirà a Sevilla amb Jordi Guerrero, l’altre tècnic que Machín ja va trobar a Girona quan hi va arribar

Darrere la cridanera marxa de Pablo Machín al Sevilla, després de més de quatre anys a Montilivi, s’hi amagava un canvi de cicle encara més extrem. L’entrenador de Gómara va aterrar al Sánchez Pizjuán acompanyat per Jordi Balcells (Lloret de Mar, 25-3-1978), que fa un pas significatiu a tots els nivells. El lloretenc era qui més anys acumulava al vestidor del Girona. Ara, després de 14 anys al club, el preparador físic començarà la seva primera aventura lluny de casa.

Llicenciat en CAFE, Balcells va arribar el 2004 al Girona per fer-se càrrec de l’aleví B. L’any següent, va entrenar l’infantil B i va ser el preparador físic del juvenil de divisió d’honor. També va coordina la preparació física del futbol formatiu, abans d’endinsar-se al primer equip. El lloretenc ha viscut tota l’etapa dels gironins en el futbol professional. Va començar com a recuperador, perquè Raül Agné delegava la preparació física en Toni Masferrer. Balcells la va assumir amb Narcís Julià i, ja de forma ininterrompuda, amb Josu Uribe, Javi Salamero, Rubi, Ricardo Rodríguez, Javi López i Pablo Machín. Les sis últimes temporades, des de la primera lluita per l’ascens a primera amb Rubi, les havia viscut com a màxim responsable de la preparació física, sempre amb un paper molt actiu. Afable i amb caràcter per motivar els jugadors, solia responsabilitzar-se de bona part del treball del dia a dia. Tenia un pes indiscutible al vestidor, on era la persona que més anys acumulava.

Machín, que va arribar sol a Montilivi, s’hi va trobar Jordi Guerrero –nomenat segon entrenador tres mesos abans, amb Javi López– i Jordi Balcells. Tots tres van consolidar un grup de treball al qual es va integrar més endavant el preparador de porters, Omar Harrak. Ara, al Sevilla, Balcells i Guerrero tornaran a formar part de l’equip de col·laboradors del tècnic de Gómara. Un pas per meditar tant per al lloretenc com per a l’arbucienc, perquè significa un canvi radical no només en el pla professional sinó també personal. El preparador físic s’havia acostumat a treballar sempre a Girona, i el segon entrenador havia estat en diversos equips de la demarcació. Ara, encetaran al Pizjuán la seva primera experiència a fora.

2004
és l’any
que es va integrar al Girona, a l’aleví B
6
temporades seguides
senceres com a màxim responsable de la preparació física del primer equip. Ja ho havia estat abans amb Narcís Julià, i amb Raül Agné ajudava Toni Masferrer
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)