2a divisió FEF

NARCÍS ‘CHICHO’ PÈLACH

ENTRENADOR DEL PERALADA

“Els jugadors han disfrutat deixant la porteria a zero”

“Hem remuntat la situació i acabar novens deixa el prestigi del club molt amunt. Té molt mèrit el que hem fet”

“Les dues parts tenim intenció d’ampliar la vinculació però encara no hi ha res tancat”

Personalment tinc aquesta gana que com més jugadors com Soni arribin a ajudar el primer equip molt millor

Chicho Pèlach (Girona, 5 de setembre del 1988) va arribar a la banqueta del Peralada per Nadal amb l’equip en descens i després d’una segona volta excepcional ha tancat la temporada en la novena posició. Amb la satisfacció de la feina ben feta, Chicho i el Girona estan negociant la seva renovació que arribara més d’hora que tard.

Ha assimilat ja que han acabat en la novena posició?
La veritat és que estem molt feliços pel que hem aconseguit perquè té molt de mèrit, però tot és dels jugadors que han estat en un nivell espectacular en tot moment. Hem aconseguit remuntar la situació en la que ens trobàvem per Nadal i a més, arribar a aquesta novena posició que deixa el prestigi del club molt amunt.
Quan va arribar va dir des del primer moment que el Peralada es salvaria. Com ho tenia tant clar?
Quan arribes a un equip fas un anàlisi i t’entrevistes amb jugadors i de seguida vaig tenir aquesta sensació que les coses podien anar molt bé. Aquesta intuïció ha acabat sent certa. La predisposició dels jugadors ho ha posat molt fàcil. Evidentment la categoria és dificilíssima, amb molts grans equips, però creia amb els jugadors i el talent d’aquesta plantilla. Després hem treballat molt i les coses ens han sortit de cara aconseguint guanyar partits i formar jugadors que és una de les grans motivacions d’un filial.
Ser els millors de la segona volta no s’ho devia esperar. Nou victòries i només dues derrotes sembla increïble.
Hem de ser realistes i és molt difícil fer el que s’ha fet de ser líders després de 19 jornades, sobretot tenint en compte la situació que l’equip tenia al gener quan ningú es podia imaginar això. Hem treballat molt perquè pogués passar i hem comprovat que si tens molta fe en una cosa i tens matèria prima tot es pot aconseguir.
El pas d’un futbol vistós a un de més pràctic ha estat decisiu?
Hem intentat primer dotar l’equip de la solidesa defensiva necessària per agafar confiança. Entenc que psicològicament és molt important estar preparats per un partit de futbol on passen moltes coses i els partits canvien sovint de direcció. Llavors necessites certa estabilitat per poder competir bé i entenc que és necessari rebre poques ocasions perquè sinó la confiança dels jugadors disminueix. Per això ens vam posar a treballar molt l’aspecte defensiu i concedir molt poc als rivals ens ha permès créixer. El futbol més o menys vistós? Fas el que necessites en el moment que ho necessites pensant que el més important és guanyar.
Tot i això estar vuit partits sense encaixar no està en mans de qualsevol.
Aquí hi ha hagut molta feina, molt desgast físic i molta qualitat per saber com s’ha de defensar en totes les situacions. Els jugadors ho han interpretat molt bé i han arribat a disfrutar de poder deixar la porteria a zero. Tot i així necessites adaptar-te i l’equip ha estat camaleònic per ser capaç de jugar quan havia de jugar i de defensar quan havia de defensar.
Més enllà dels resultats, quines sensacions t’ha acabat deixant el joc de l’equip?
He acabat molt content perquè teníem un equip versàtil i l’hem dotat d’ofici. Els jugadors han acabat tenint la sensació que quan jugaven un partit disfrutaven perquè controlaven el que passava. Com a cos tècnic això et satisfà perquè han entès que dins d’un partit i ha molts partits i has de dominar-los tots.
Creu que s’ha vist una millor versió a fora que a casa?
Entenc que sí perquè a fora trobes camps més grans que permeten més joc. Les condicions del nostre camp ens han condicionat molt però hem intentat ser llestos i fer el que ens acostava més a guanyar. A fora de casa hem fet partits molt bons de combinació. Hem anat a jugar a futbol de la millor manera al camp del Vila-real i a molts altres grans escenaris.
El camp de Peralada és un dèficit per un filial?
És una situació estranya que un filial no tingui un camp d’unes dimensions espectaculars com és habitual i això acostuma a anar lligat a una bona gespa en un molt bon estat. Això ha estat diferent en el nostre cas però no ens queixem i ens hi hem adaptat. Sabem que hem de formar futbolistes i el futbolista s’ha de formar en el màxim d’arguments possibles, de manera que al final no ha estat un problema.
Que Soni debutés a primera deu ser una gran alegria.
Veure’l a primera divisió fa que te n’alegris molt perquè com a tècnic l’intentes ajudar dia a dia en aquest camí de formació. Vols que pugui arribar a demostrar tot el talent que té i quan veus aquests premis t’omples d’alegria. Quan el vaig veure debutar em vaig emocionar i esperem que sigui el primer de molts, i és que personalment tinc aquesta gana que com més jugadors arribin al primer equip millor.
Com està la seva renovació?
Les dues parts tenim intenció d’allargar la vinculació però estem en converses i de moment no hi ha res tancat. De moment sóc l’entrenador fins al 30 de juny i per tant he de seguir treballant i fent la meva feina.
Mirem al futur. Aquest any hi havia equilibri entre joves i veterans, que no continuaran. Podria ser un problema?
És una pregunta que tocaria fer a la direcció esportiva, però la meva opinió és que totes les plantilles canvien i els contextos també. L’experiència sempre suma en el futbol, però de tot s’en pot aprendre independentment de l’edat que tinguis.
El club també ha de decidir s fitxa Bambo, Maxi Villa i Romero. Vostè hi apostaria?
Després d’haver-los entrenat aquest any son jugadors amb els que he acabat encantat i han ofert un rendiment espectacular. De totes maneres del futur jo no en puc dir res perquè aquestes decisions les ha de prendre el club.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)