2a divisió FEF

3a divisió

Espanyol B

La nau en bones mans

Carlos Castro va substituir David Gallego al capdavant del filial durant el mes clau de la temporada, però l’equip no ho va notar i va acabar aconseguint l’ascens

“Les decisions del dia a dia les prenia jo, però estàvem en contacte permanent”, explica el tècnic andalús

Des de la seva arribada l’estiu passat al filial blanc-i-blau, Carlos Castro (Sevilla, 17/12/1974) ha tingut molt clar que el seu lloc era al costat de David Gallego. Tot i això, la destitució de Quique Sánchez Flores del primer equip i l’ascens del tècnic del filial van obligar Castro a fer un pas endavant en les setmanes prèvies a la promoció d’ascens i assumir el rol de primer entrenador tot i saber que Gallego continuava sent el capità de la nau. “El més important era que els futbolistes s’acostumessin a tenir-me com a mister. Sempre que hi ha un canvi d’entrenador es necessita un temps d’adaptació, però tot es va fer força ràpid i els jugadors van respondre molt bé”, explica Castro, que va agafar les regnes amb l’equip ja campió però amb el play-off d’ascens a tocar.

La missió no era senzilla, ni el moment el més adequat. Amb la lliga acabada de conquerir, el perill de descompressió era evident en un equip que necessitava, però, mantenir la competitivitat per arribar en el millor estat possible a la promoció d’ascens. “La nostra premissa era intentar per tots els mitjans que l’equip mantingués la competitivitat. És molt delicat abaixar el nivell perquè després costa recuperar-lo, però crec que nosaltres vam arribar en el nostre millor nivell al play-off, com va quedar ratificat en l’eliminatòria contra el Compostel·la”, diu el tècnic blanc-i-blau, que confessa que la clau va ser tocar el mínim possible: “Coneixia la dinàmica del grup i hem seguit amb la mateixa metodologia quant al tema tàctic i d’entrenaments. Les decisions del dia a dia les havia de prendre jo, és clar, però parlàvem cada dia amb el David sobre com vèiem el grup i sobre els plantejaments dels partits.”

La força de l’equip

Després de perdre la categoria l’any passat, el filial blanc-i-blau tenia el retorn a segona divisió B entre cella i cella; un objectiu que l’equip ha aconseguit amb sobrietat. Amb Gallego i també durant el període d’interinitat de Castro. “El dubte que podíem tenir a principi de temporada era si els xavals aconseguirien igualar el nivell físic i d’intensitat de la categoria. Tècnicament i tàcticament són jugadors molt ben dotats, però teníem clar que els rivals ens voldrien contrarestar imposant-se físicament”, diu el preparador andalús, que explica que tot i no haver renunciat mai al seu model de joc, l’equip ha optat en algun moment “per ser pràctic”. “La clau ha estat mentalitzar l’equip entrenant a un ritme molt alt i no deixar que el grup abaixés mai el nivell”, conclou Castro, que el curs que ve continuarà al costat de David Gallego en l’experiència a segona B després de la millora salarial acordada amb el club.

Les dades
5
partits.
Carlos Castro va dirigir les darreres quatre jornades de lliga del filial i l’anada de la promoció d’ascens a Santiago de Compostel·la.
3
victòries.
En aquests cinc duels al capdavant de l’equip, el tècnic va sumar 10 punts de 12 en la lliga —tres triomfs i un empat— i va aconseguir un 0-0 al camp del Compostel·la que va ser clau per aconseguir l’ascens en la tornada a la ciutat esportiva Dani Jarque.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)