Girona

Vint-i-cinc noms per a la història

El primer curs del Girona a primera es tanca amb diverses bones estadístiques que permeten explicar la bona trajectòria dels de Montilivi

Les xifres individuals mostren una diferència clara entre titulars i suplents

El Girona ja coneix els 25 primers futbolistes que han competit amb el Girona a primera divisió. En conjunt, el rendiment ha sigut molt bo però individualment les estadístiques mostren una clara diferència de protagonisme entre els considerats jugadors titulars i la resta de la plantilla. De fet, mentre hi ha onze futbolistes que han superat els 2.000 minuts en la lliga, també hi ha un gruix de dotze jugadors que no han trencat la barrera del miler. Juanpe ha sigut qui més minuts ha jugat –3.065–, i Eloi, el que menys, ja que ha disputat només 15 minuts.

Anant al detall d’algunes de les xifres que han registrat com a equip, la plantilla blanc-i-vermella també ha deixat estadístiques que cal remarcar i que són una clara evidència que la posició final a la taula no és una anècdota. De fet, en les estadístiques que més ha destacat el Girona –i que ha recollit la LFP– es podria resumir bastant bé l’estil de joc practicat pels de Montilivi.

Els gironins, fruit de la seva intensitat al camp, han estat el quart equip que més targetes grogues ha rebut (103), però per contra és un dels dos únics clubs de primera divisió que no han tingut cap expulsat al llarg de les 38 jornades de lliga. Aquest títol el comparteix amb l’Athletic de Bilbao. La força defensiva també queda ben clara amb l’estadística que diu que el Girona ha sigut el segon equip que més faltes ha comès (615), només superat per un altre conjunt que s’ha lluït en el seu retorn a primera, el Getafe, que n’ha provocat 673. En el joc aeri, la plantilla de Pablo Machín hi ha tingut una de les seves grans fortaleses i això s’ha fet evident amb la dada dels duels guanyats en aquesta parcel·la. Els futbolistes gironins han sigut el quart equip amb més accions d’aquest tipus guanyades. Els centímetres dels seus defensors i l’encert d’atacants com per exemple Stuani han fet que hagin sortit vencedors en 671 batalles en l’aire.

A la part ofensiva, el Girona ha sigut el novè equip més golejador amb 50 gols marcats, però pot presumir de ser l’equip acabat de pujar que més gols ha aconseguit, havent superat els 42 del Getafe i els 44 del Llevant. Després de 38 jornades de lliga, els futbolistes gironins han realitzat 350 xuts, dels quals 157 –un 43%– han trobat el camí de la porteria. De nou, però, l’arma del joc directe i contundent queda clara amb diverses estadístiques on la plantilla blanc-i-vermella destaca: el Girona ha sigut el tercer equip de la competició que més passades en llarg ha realitzat –2.883– i també ha acabat en el tercer lloc pel que fa a centrades a l’àrea. Els gironins n’han fet 706, només superats pel Madrid (732) i l’Eibar (844). Per últim, la fortalesa en les rematades de cap és evident amb els 15 gols marcats d’aquesta manera i que han convertit els de Montilivi en el segon millor equip en aquest recurs.

Un protagonista clar

Observant les xifres jugador per jugador, és evident que la que crida més l’atenció són els 21 gols que ha marcat Stuani. L’uruguaià ha sigut el cinquè golejador, només superat per noms d’altíssim nivell com són Messi, Cristiano, Luis Suárez o Iago Aspas, i millorant d’altres figures com Griezmann Bale o Bacca. Stuani ha marcat 10 dels seus gols de cap i de fet ha sigut el tercer jugador que ha guanyat més duels aeris.

En un altre àmbit del joc, Borja García també ha demostrat el pes que ha assumit en l’equip de Pablo Machín i en la construcció de l’atac amb una estadística que permet visualitzar com els rivals intenten frenar el madrileny: l’hàbil migcampista ha sigut el segon jugador de la lliga que més faltes ha rebut –110–, quatre menys que Munir.

ELS QUE MÉS

11
jugadors
han superat els 2.000 minuts. Juanpe és qui més protagonisme ha tingut (3.065 minuts)

ELS QUE MENYS

12
jugadors
no han superat el miler de minuts en la lliga. Eloi Amagat és qui menys ha jugat (15 minuts)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)