Girona

Stuani triomfa entre gegants

En la seva primera experiència a primera divisió, el Girona va apostar en la punta d’atac per un futbolista amb recorregut en la categoria però amb unes xifres golejadors més aviat discretes. Situat sempre com a davanter centre i referència més avançada de l’equip de Machín, Cristhian Stuani va demostrar en el primer partit de lliga que la sintonia entre el joc del Girona i l’uruguaià podia funcionar a la perfecció. En aquell duel contra l’Atlético va marcar dos gols, i les dianes han anat caient al llarg de la temporada fins a 21, una xifra realment espectacular i que ha donat un grapat de punts als de Montilivi. Stuani ha transformat un 42% dels gols dels gironins, ha superat el seu sostre a primera divisió –en va marcar 12 amb l’Espanyol–, i sobretot s’ha mostrat efectiu amb el cap. L’internacional uruguaià ha marcat 10 gols amb la testa.

Finalment, Stuani ha estat el cinquè màxim golejador de la lliga, només superat per futbolistes de la talla de Messi, Cristiano, Luis Suárez i Aspas. Darrere seu s’hi han situat noms de prestigi mundial com Griezmann, Bale i Bacca. De fet, en les cinc grans lligues europees només dotze jugadors –inclosos els quatre de l’espanyola– han superat Stuani en el registre golejador. En competicions com l’alemanya, el davanter gironí seria el segon màxim golejador, mentre en d’altres com l’anglesa o la francesa ocuparia el tercer lloc en el podi dels gols.

Després d’unes temporades discretes a Anglaterra, Stuani ha tornat amb força a la lliga espanyola i els seus registres golejadors li han permès fer-se un lloc entre els gegants de la competició. A Montilivi té contracte, però segur que no li faltaran ofertes per al curs que ve.

UN GRUP SELECTE

12
jugadors
de les cinc grans lligues europees han marcat més gols que el davanter del Girona.

DE RÈCORD

21
gols
ha marcat Stuani. Ha superat el seu sostre a primera divisió i ha estat el cinquè màxim golejador.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)