Girona

El Girona es quedarà les claus

L’Ajuntament aprovarà divendres en un ple extraordinari la concessió per 50 anys de l’estadi perquè el club exploti la instal·lació

El Girona assumirà totes les despeses, no rebrà cap subvenció municipal i disposarà d’un 22,5% més de superfície edificable

L’Ajuntament de Girona preveu aprovar divendres, en un ple municipal extraordinari, la concessió de l’estadi de Montilivi al Girona FC per a 50 anys, el termini màxim que estableix la llei. Feia mesos que el club i l’Ajuntament exploraven la fórmula per acordar un nou marc de relació a partir del qual l’entitat assumeixi amb garanties les inversions que té projectades a l’estadi. La concessió serà a llarg termini, però tindrà en compte hipotètics canvis d’escenari, com un descens a segona A o un cas a l’altre extrem. “Ara hem acabat de definir el terreny de joc entre la ciutat i el club, però això pot canviar. També podem jugar la Champions. La concessió no és un document rígid, tancat, sinó que és viu”, va comentar l’alcaldessa, Marta Madrenas, que va presentar la proposta juntament amb la regidora d’Hisenda i Règim Interior, Maria Àngels Planas. El club no es va afegir a la presentació de la proposta, tot i que la directora d’operacions i protocol, Helena San José, va seguir-la des de la sala on es va fer la roda de premsa.

La concessió inclou el pagament d’un cànon anual de 197.929,65 euros, que el Girona haurà de destinar a l’execució d’obres d’inversió a les instal·lacions. És la xifra mínima que haurà d’assumir anualment el club, que té idees molt ambicioses sobre el creixement de l’estadi. L’entitat sempre ha defensat la idoneïtat de créixer en espais d’oci i restauració, i de moment la concessió li permetrà augmentar la superfície edificable un 22,5%, dels 12.197,12 m² actuals als 15.734,21. De tota manera, l’Ajuntament aclareix que el club no hi podrà fer el que vulgui, sinó que la superfície s’haurà de destinar a “usos esportius o vinculats a la pràctica esportiva, que prestin serveis auxiliars per als espectadors”. “S’hi pot fer una botiga de marxandatge, o un restaurant per als aficionats”, va comentar l’alcaldessa. El Girona no només assumirà totes les inversions que es facin a l’estadi, sinó que no rebrà cap subvenció municipal.

El Girona podrà explotar les instal·lacions i també la denominació de l’estadi. La concessió, això sí, l’obliga a mantenir sempre “Girona” o “Montilivi” en el nom si decideix incorporar-hi un patrocinador.

Il·luminació i gol sud

Un cop s’activi la concessió, el Girona ja té diverses obres prioritàries. Les primeres són la nova il·luminació –obra que ja tenia pensat executar durant l’estrena a primera però que va acabar ajornant fins a l’acord amb l’Ajuntament– i la nova graderia retràctil de gol sud, que vol ja per al curs 2018/19 però per a la qual necessita també una entesa amb la UdG. El club també estudia suprimir el camp annex i convertir-lo en aparcament i condicionar la sala de premsa.

CADA ANY

La concessió inclou un cànon d’uns 198.000 euros d’inversió a la instal·lació

L’EDIFICABILITAT

La nova superfície ha de ser per a “usos esportius o vinculats a la pràctica esportiva”

LA DENOMINACIÓ

El club podrà comercialitzar el nom però hi haurà d’incloure “Girona” o “Montilivi”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)